Bartumeu i Ribas tracten amb Almúnia l’encaix a la UE

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 22 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i l’ambaixador extraordinari per a les relacions amb la Unió Europea,  l’excap de Govern Òscar Ribas, es reuneixen avui a Brussel.les amb el comissari d’Afers Econòmics i Monetaris de la Unió, el socialista espanyol Joaquin Almúnia.

La trobada ha de servir, segons es va comunicar ahir des de l’Executiu, per avançar en els plans d’acostament a la Unió Europea que comparteixen el Govern i bona part de l’arc parlamentari. L’ambaixadora d’Andorra prop de les Comunitats Europees, Imma Tor, la primera secretària a la missió d’Andorra a la UE, Gemma Cano, i la cap de gabinet del cap de Govern, Marian Sanchiz, completaran la delegació. Demà Bartumeu i Ribas participaran en un esmorzar de treball amb els ambaixadors dels petits estats a la Unió Europea. La delegació  andorrana es trobarà amb els ambaixadors de Mònaco, José Badia, i San Marino, Gian Nicola Filippi Balestra. El ministre d’Economia i Finances va explicar ahir que les trobades d’avui i demà han de servir per començar a preparar el document que el Govern voldria enviar a la UE a principi de l’any vinent per presentar les «credencials» del Principat en el procés d’acostament a Europa.

El motiu principal de la visita del cap de Govern a Brussel.les, però, és la signatura, demà, de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb Bèlgica. Bartumeu i el ministre belga d’Afers Exteriors, Didier Reynders, rubricaran divendres l’esmentat acord. El ministre López va informar ahir de la signatura de dos acords més: dilluns amb l’Argentina i el 3 de novembre amb Holanda. 

pdf3.jpg