El Govern aprova un crèdit de 12 milions per a despeses no previstes

Autor: Marc Rodríguez
Font: El periòdic d'Andorra
Publicat el: 22 d'Octubre de 2009

El titular d’Economia i Finances, Pere López, va comparèixer ahir a la tarda per donar comptes dels principals acords presos pel Consell de Ministres. Ho va fer amb dificultats, atesa una certa i reconeguda simptomatologia del que es coneix com a refredat comú, en consonància amb la congestió de les arques públiques i la “manca de previsió” de l’anterior Govern que va obligar a l’Executiu actual a aprovar un crèdit d’11,9 milions d’euros per tal d'”arribar a final d’any”.

L’última paraula, però, la tindrà el Consell General, que debatrà en breu el suplement extraordinari amb el qual el Govern vol iniciar el nou exercici pressupostari.

López, que no va fer transcendir “el detall per ministeris” –que es coneixerà un cop la proposta s’entri a Sindicatura–, va classificar en tres grans eixos les obligacions que ha d’afrontar l’Executiu sense que s’haguessin planificat: deutes històrics, requeriments econòmics de l’entrada en vigor –l’imminent novembre– de la nova llei de la CASS i obres públiques no pagades en la seva totalitat. Aquesta darrera partida és la que s’emportarà més euros del crèdit, amb abonaments de l’ordre de 3,7 milions per a la “pavimentació de carrers”, 1,6 milions de desviació en la construcció de l’edifici sociosanitari El Cedre o un milió per tal de finançar el centre de salut d’Encamp, pagat pel Comú el 2003, i donar així “el tracte correcte” a la parròquia.

EL COST DE LA CASS I RÀDIO ANDORRA
D’altra banda, 1,9 milions d’euros hauran de cobrir les prestacions previstes per la nova llei de la CASS durant els mesos de novembre i desembre, un fet que il.lustra com el nou articulat suposa un increment de les partides de 12 milions anuals i que quedaria de moment resolt fins a final d’any. Una altra de les partides destacades per López va ser la que haurà d’afrontar “els compromisos” derivats del conveni per a la cessió de Ràdio Andorra, firmat entre Espanya i el Principat. En aquest cas, el Ministeri d’Economia va quantificar 426.000 euros més, ja que el segon pagament “no tenia dotació pressupostària”, segons López.

pdf3.jpg