‘NO2, frena’l’ vol reduir l’emissió d’aquest gas

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 22 d'Octubre de 2009

El Departament de Medi Ambient, amb la col·laboració del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres, ha iniciat aquest octubre una campanya d’informació per a la reducció de la contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen, sota el lema NO2, frena’l.

La campanya consisteix a informar la població, mitjançant els panells de mobilitat viària, sobre les mesures que els conductors poden adoptar per contribuir a la reducció de la contaminació. La campanya s’allargarà fins al 23 de març del 2010. «Puja al bus», «vés a peu», o «redueix l’ús del cotxe», són alguns dels missatges que es poden llegir i que pretenen conscienciar sobre la necessitat de reduir la contaminació atmosfèrica. El NO2 és l’indicador principal de la pol·lució urbana i particularment de la contaminació causada pel trànsit de vehicles. Des del 2005 se superen els nivells de qualitat de l’aire pel NO2 a la majoria de zones urbanes i properes al trànsit.

No obstant això, segons el Govern, la concentració mitjana anual del diòxid de nitrogen no supera el valor límit marcat per la legislació. Tampoc no s’ha enregistrat cap superació del llindar d’alerta a la població.

pdf3.jpg