Bartumeu anuncia sis acords fiscals en les pròximes quatre setmanes

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 19 d'Octubre de 2009

Les últimes informacions que havia avançat l’executiu anunciaven que aquesta setmana se signarien dos nous acords d’intercanvi d’informació fiscal. El cap de Govern en va donar ahir més detalls i va assenyalar que confia que “en les properes quatre setmanes pot haver-hi sis signatures” per establir tractats amb amb diversos països.

La previsió era firmar el següent conveni el pròxim dijous amb Bèlgica, però Jaume Bartumeu va afirmar ahir que es retarda un dia i que finalment el viatge que havia de fer a Brussel·les per rubricar el document amb les autoritats d’aquell país s’ajorna fins divendres. En la mateixa jornada es tancarà també l’acord amb Holanda, tal com estava previst, i en aquesta ocasió l’encar­regat de fer-ho serà el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot. D’aquesta manera a final de setmana el Principat haurà rubricat set convenis dels exigits per l’OCDE per abandonar la llista grisa de paradisos fiscals i només li’n restarien cinc per aconseguir els compromisos adquirits.

El pronòstic que va fer ahir el cap de l’executiu inclou els dos que es firmaran divendres amb Bèlgica i Holanda i també el tractat que se subscriurà el dilluns següent, 26 d’octubre, amb l’Argentina, segons van comunicar les autoritats d’aquell país sud-americà. En aquest sentit, Jaume Bartumeu va manifestar que “en diverses compareixences ja s’havia parlat sobre les negociacions que es portaven a terme amb l’Argentina” i va confirmar les notícies publicades als mitjans argentins.

El cap de Govern no va donar més detalls sobre amb qui es rubricaran els pròxims convenis tot i que el titular d’Afers Exteriors havia assegurat aquesta mateixa setmana que les converses amb els estats nòrdics per tancar acords amb ells estan molt “avançades”.