El desviament de la Massana, la propera gran infraestructura

Autor: Clara Garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 d'Octubre de 2009

El ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, va visitar ahir al matí l’estat actual de la boca oest del túnel dels dos Valires, en la primera de la ronda de visites que el ministre efectuarà els propers dies per les obres viàries més importants que s’estan executant al Principat.

Alay va definir aquesta futura connexió entre la Massana i Encamp com una obra «espectacular». A més, l’obra previsiblement adquirirà encara més presència en els propers anys, ja que en «l’agenda més immediata del ministeri hi ha prevista la infraestructura per la desviació de la Massana», segons va explicar el ministre.

De fet, l’innovador viaducte que uneix aquesta boca oest amb la Carretera General 3 disposarà d’una connexió directa amb aquesta desviació viària per no haver de circular per dins la localitat massanenca. Aquesta nova infraestructura serà el proper projecte d’aquestes característiques a elaborar pel Ministeri d’Ordenament Territorial dins del pla viari andorrà, un cop s’enllesteixi el vial de Sant Julià i el túnel dels dos Valires, que està previst per al 2011. De fet, Alay va manifestar que aquesta setmana s’aprovarà en Consell de Ministres els «últims estudis geotèrmics de la zona», i que ja s’ha inclòs una partida del pressupost de l’any vinent per avançar en la posada en marxa de l’obra. Contràriament, Alay va desestimar d’entre les prioritats més necessàries l’obra del túnel del Solà d’Andorra la Vella, per manca de pressupost .

RECONDUIR EL MÈTODE ALEMANY

Precisament aquesta manca de pressupost és un tema que preocupa Alay, «no volen que la falta de diners per projectes condemni les obres», va manifestar. Per aquest motiu, el ministeri està negociant reconduir el pagament del mètode alemany (és a dir, pagar el cost total de les obres un cop estiguin acabades) al diferit, (a llarg termini). Aquesta opció permetria deslliurar crèdits per poder fer altres obres.

pdf3.jpg