El Govern concedirà un subsidi extraordinari als aturats apuntats al Servei d’Ocupació

Autor: p. m.
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Setembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va donar a conèixer ahir que l’Executiu preveu concedir una prestació no contributiva per desocupació involuntària als aturats apuntats al Servei d’Ocupació i que no hagin rebutjat cap oferta laboral.

Durant els propers dies s’acabarà de fer el reglament pel qual s’ha de regir la concessió d’aquestes prestacions, però ja va avançar que hi haurà un mínim exigible de residència al Principat. D’una manera molt gràfica, Bartumeu va comentar que «no es podrà arribar a Andorra i la setmana següent demanar la prestació per desocupació ». El líder de l’Executiu va xifrar en 297 persones les que estan apuntades al Servei d’Ocupació. Segons va dir, un dels objectius del Govern a l’hora d’anunciar aquesta mesura és animar els possibles aturat s que no hi estiguin apuntats que ho facin. Bartumeu va voler deixar clar que «la gent es podrà acollir si compleix el que diu al reglament i aquest ha d’estar enllestit durant el mateix mes de setembre». El període màxim d’aquesta prestació serà com a màxim de sis mesos.

Per fer front a la despesa que suposarà aquesta prestació, el Govern haurà d’anticipar una partida pressupostària per a aquest any mitjançant un crèdit extraordinari. Totes aquelles persones que s’estiguin beneficiant d’altres ajuts podran gaudir d’aquest subsidi, però aquest fet es tindrà en compte a l’hora de concedir-se. Els aturats rebran com a màxim 916 euros mensuals, el llindar màxim de cohesió social.

Posteriorment l’Executiu vol engegar una sèrie de mesures d’acompanyament en concepte de mesures formatives. Això suposarà activar un programa de treball amb propostes de formació adequades a la realitat de les necessitats del país i assegurar al servei d’Ocupació els mitjans necessaris per dur a terme el seu treball en millors condicions.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, també va informar que l’Executiu pretén més endavant la creació, tal com surt al programa electoral del PS, d’una assegurança contributiva per desocupació.

pdf3.jpg