Els bancs asseguren que ni coneixien ni comparteixen l’informe de la CEA

Autor: Aleix Tugas
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 26 d'Agost de 2009

L’Associació de Bancs Andorrans va desmarcar-se ahir completament de l’informe que la  Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va trametre al Govern per criticar el projecte de llei d’intercanvi de dades fiscals. En un comunicat, l’entitat es veu obligada a negar “la participació en el document de la CEA”, a la vista de les reaccions que ha generat la publicació de l’informe.

De fet, l’organisme que representa els bancs del país nega que conegués el contingut de  l’informe abans que aparegués als mitjans  de comunicació. Cal recordar que l’ABA forma part de la CEA i, de fet, el vicepresident de la patronal és precisament el director de l’ABA, Antoni Armengol.

Malgrat això, en el comunicat, l’Associació de Bancs deixa ben clar que “dóna suport a les  línies generals del projecte de llei presentat pel Govern d’Andorra al Consell General”. A més, s’hi afegeix que no es dóna suport “ni a l’esperit ni al text” del document que va redactar l’organisme que presideix Xavier Altimir. Finalment, l’ABA conclou el comunicat fent una crida al consens, tot afirmant que “és un moment crucial per a Andorra” i que cal complir “els terminis i els compromisos internacionals”.

De fet, l’ABA va facilitar un informe al Govern fa unes setmanes, quan aquest encara estava estudiant la redacció del primer esborrany de la llei. En aquest, es donaven orientacions  perquè s’adeqüés a la realitat del sector bancari. El grup parlamentari Andorra pel Canvi va denunciar públicament que se li hagués denegat, sense motiu, l’accés al treball conjunt de l’ABA i l’executiu.

pdf3.jpg