Bartumeu compartirà cartell a Vilopriu amb Montilla, Castells, Obiols i Badia

Autor: i. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 d'Agost de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, que aquest cap de setmana ha posat fi a les seves curtes vacances, tornarà, això no obstant, a mitja setmana a l’Empordà. Bartumeu assistirà dijous a la trobada estiuenca que els socialistes catalans organitzen cada agost a la localitat empordanesa de Vilopriu.

Aquest serà el primer cop que el líder socialdemòcrata assisteix a la trobada d’estiu del PSC sent, a més, cap de l’Executiu.

El canvi de rang de Bartumeu es traduirà, segons s’informa des del PSC, en una major participació del polític andorrà en els actes de Vilopriu. Els socialistes catalans han convidat Bartumeu a participar en els parlaments, compartint cartell amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells; l’eurodiputada Maria Badia i l’històric líder del socialisme català, Raimon Obiols. El president de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, Lluís Maria de Puig, presentarà els ponents.

Els temes sobre els quals els organitzadors de l’acte han convidat a parlar a Bartumeu evidencien l’interès dels socialistes catalans pel procés de reformes en què Andorra està immersa i per l’acostament a Europa proposat pels socialdemòcrates. Les propostes que el cap de Govern té damunt de la taula s’agrupen en dos grans temes: la situació política a Andorra en l’actual escenari de canvis i després de la victòria socialdemòcrata i el futur del socialisme en el procés de construcció europea.

Bartumeu ja és un assistent habitual en la tradicional trobada dels socialistes catalans a Vilopriu, que va començar com una reunió de diferents membres del PSC que estiuejaven a l’Empordà. Amb el temps, la trobada s’ha convertit en un referent de l’arrencada del curs polític a Catalunya després de les vacances estivals.

pdf3.jpg