Immigració treballarà prop de les empreses per prioritzar la contractació de residents en atur

Autor: ANA
Font: Més Andorra
Publicat el: 19 d'Agost de 2009

El departament d’Immigració treballarà conjuntament amb les empreses del país per prioritzar la contractació de persones que estan inscrites al Servei d’Ocupació. Així ho va assegurar el ministre d’Interior, Víctor Naudi, durant la visita que va fer ahir al matí a les dependències d’Immigració.

Aquest esforç per impulsar la contractació d’aquestes persones es deu al fet que la situació «no és de bonança », va justificar Naudi. A més, el ministre va advertir que des del Ministeri es farà un seguiment «més acurat» dels casos que no es donen de baixa del Servei d’Ocupació, tot i haver trobat feina, per poder-ne portar un control.

Naudi va assegurar que aquesta política de transversalitat s’aplica amb empresaris principalment dels sectors d’hoteleria, esquí, comerç i construcció. Actualment hi ha unes 450 persones inscrites al Servei d’Ocupació. Pel que fa a les quotes d’immigració, el ministre va explicar que són més ajustades a les necessitats i així es tendeix a la contractació zero, ja que contractar les persones que es trobin apuntades al Servei d’Ocupació «és una prioritat bàsica». Per aquest motiu, Naudi va assegurar que es prioritzarà aquestes persones per sobre de nouvinguts. Només s’obrirà una quota mínima, tal com s’està fent fins ara, per als sectors especialitzats i s’adaptarà a les «necessitats reals». En aquest sentit, el Ministeri també està treballant amb els diferents sectors empresarials per anticipar-se i poder veure quines són les necessitats reals de cara al futur. Les darreres quotes que es van obrir per cobrir places de personal mèdic encara no s’han esgotat i Naudi calcula que s’han cobert al 50%.

A més, una altra de les accions que s’està estudiant des del Ministeri és l’ampliació de les formacions a altres sectors empresarials, tal com es fa amb l’esquí. I precisament entre els dies 10 i 15 de setembre es farà, tal com va ocórrer la temporada passada, el curs específic sobre les pistes d’esquí, en col·laboració amb Ski Andorra. Naudi va assegurar que en aquesta edició hi haurà més gent que a l’última, ja que les inscripcions van a bon ritme.

Naudi va aprofitar la trobada amb els mitjans per assegurar que aquest any es cobriran les tres places vacants al centre penitenciari i que l’any 2010 sortiran edictes per contractar més personal i suplir així els problemes derivats de la manca de personal.

Naudi va fer aquestes declaracions després que la setmana passada el sindicat de treballadors del centre penitenciari reclamés més atenció en referència a aquest tema. El ministre va anunciar que es reunirà amb el sindicat aquest mateix dijous i va aclarir que tot ha estat «un malentès».

pdf3.jpg