Educació confia que a la tardor Espanya hagi homologat la prova de batxillerat

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 d'Agost de 2009

La prova nacional de batxillerat de l’Escola andorrana encara està pendent de l’homologació per part espanyola.

Tal com va recordar la ministra d’Educació, Susanna Vela, la seva predecessora, Roser Bastida, havia deixat la feina pràcticament tancada, però “hi ha hagut un canvi a Espanya amb el ministre Gabilondo, que uneix Ensenyament Superior i Educació i nosaltres també tenim un canvi. Hi ha hagut un temps de decalatge, ells també tenen les seves prioritats”, va comentar Vela. No obstant, la nova titular d’Educació va assegurar que és una qüestió prioritària que “s’ha de resoldre ben aviat” i que confia que a la tardor ja estigui enllestit, atès que aquesta homologació serà fonamental perquè els estudiants de l’Escola andorrana que aquest curs estudiïn segon de batxillerat puguin accedir a les universitats espanyoles.

Vela va assegurar que el govern espanyol “coneix bé la nostra preocupació” i que, per això, tot fa pensar que la resolució no trigarà. A més, la ministra va insistir que “tècnicament tot està avançat” i que ara faltaria el procediment més polític i “decidir quina forma ha de tenir aquest acord: si és un conveni, si és un intercanvi de lletres perquè ens homologuin la nostra prova de batxillerat que no té res a veure amb l’espanyola o la francesa”.

A través de la revista periòdica que realitza l’Associació de Pares de l’Escola Andorrana (Apaea) els progenitors posaven en evidència, fa algunes setmanes, la seva preocupació pel fet que encara no s’hagués tancat el tràmit de l’homologació. I és que, tal com va decidir l’executiu espa – nyol, aquest curs era l’últim en què s’oferia l’anomenada selectivitat per a estrangers. De fet, la prova s’hauria d’haver suprimit ja fa un parell de cursos, però el govern de Madrid va decidir ajornar la desaparició atès que eren uns quants països afectats per la supressió i que requerien de prova pròpia. Justament els pares exposaven en la citada revista que “d’ençà que l’any 2006 Espanya va anunciar la supressió de la selectivitat per a estrangers han passat tres anys, amb uns primers moments d’incertesa, el baló d’oxigen d’una moratòria i un temps final d’espera que s’està fent massa llarg”.

La prova nacional de batxillerat significarà un cinquanta per cent de la nota dels alumnes, mentre que l’altra meitat sortirà de les qualificacions de l’expedient acadèmic. Seran professionals externs al centre de batxillerat (per garantir l’objectivitat en l’avaluació) els que examinaran els estudiants sobre els coneixements adquirits.

pdf3.jpg