El Govern atribueix el canvi a les webs a una “actuació tècnica”

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 de Juliol de 2009

El canvi en les webs de Govern que, a mitjan juny, va redireccionar els dominis capdegovern.ad i presidencia.ad cap a jaumebartumeu.ad, el web personal que el cap de Govern ja tenia quan era candidat del Partit Socialdemòcrata, va ser una “actuació tècnica provisional”. Això és el que es desprèn de la resposta escrita a la pregunta del Grup Reformista que l’Executiu va aprovar a la reunió setmanal del Consell de Ministres d’ahir.

La resposta, signada pel mateix cap de Govern, Jaume Bartumeu, assegura que la decisió de redireccionar les dues pàgines web és per “adequar la qüestió a la nova situació institucional”, ja que els dos dominis seguien contenint informació sobre l’anterior cap de l’Executiu, el liberal Albert Pintat. Com que “no es disposava de cap documentació, ni de les contrasenyes necessàries, ni de les persones que mantenien aquests webs”, es va optar per “redireccionar presidencia.ad i capdegovern.ad vers jaumebartumeu.ad per actualitzar el contingut de forma ràpida”.

Amb tot, Bartumeu assegura a la resposta que la decisió la va prendre el seu “equip tècnic” “sense estar-ne jo al corrent” i que se’n va assabentar per la ràdio. En veure que “es feia una interpretació errònia d’aquella actuació tècnica provisional”, el cap de Govern assegura que va donar instruccions que s’aturés el redireccionament, cosa que va tenir lloc el 18 de juny a les deu del matí. Per tant, recorda Bartumeu, en el moment en què la consellera general reformista, Montserrat Gil, va entrar la pregunta a tràmit al Consell, “l’enllaç redireccional ja estava anul.lat”.

En diverses ocasions durant la resposta, el cap de Govern recalca que “tots els canvis esmentats es van realitzar sense cost per a l’Estat” i que la seva pàgina web personal, jaumebartumeu.ad, està sufragada pel Partit Socialdemòcrata i per ell mateix. Tàcitament, el cap de Govern compara aquesta situació amb l’anterior, en què “els dominis presidencia.ad i capdegovern.ad apuntaven al domini albertpintat.ad, que estava allotjar al servidor del Govern”.

CERTIFICAT DE L’OMPA

La resposta del Govern a la pregunta dels reformistes anava acompanyada d’un certificat de l’Oficina de Marques i Patents (OMPA) per demostrar que la titularitat de les pàgines webs govern.ad i presidència.ad correspon al Govern i que en cap moment no ha estat modificada.

pdf3.jpg