El Col.legi demana limitar el nombre de farmàcies

Autor: Clara Garnica
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 21 de Juliol de 2009

El Col.legi de Farmacèutics es va reunir ahir al matí amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en una primera “presa de contacte”, segons va explicar el president de l’entitat, Gabriel Guerrero. En aquesta trobada, d’aproximadament una hora de durada, el sector va exposar les seves problemàtiques i preocupacions sobre la seva situació actual, així com possibles projectes de millora.

Una de les principals peticions que va fer el Col.legi és la limitació del nombre de farmàcies al Principat. Segons Gabriel Guerrero, el país té farmàcies “com bolets”, fet pel qual van exposar a Bartumeu la possibilitat de crear una normativa al respecte. El president del Col.legi va explicar que actualment només cal ser andorrà i farmacèutic per obrir un establiment d’aquestes característiques. El sector reclama limitar-ne el nombre, per exemple, “en funció del nombre d’habitants i de la distància entre elles”, segons va explicar Guerrero, tal com tenen establert alguns països veïns.

Una altra preocupació exposada pel Col.legi és com afectarà al sector la possible aplicació d’impostos als productes, en aquest cas, als medicaments. Actualment, es paga un tant per cent a la duana pels productes farmacèutics provinents d’altres països.

Guerrero va explicar que Bartumeu es va mostrar obert a estudiar aquestes reclamacions i no es va mostrar reticent a cap d’elles. “Ens ha explicat que ho analitzarà, especialment el Ministeri de Salut”, va informar el president del Col.legi. Per aquest motiu, Guerrero va fer una valoració positiva de la reunió: “Hem constatat una bona predisposició”. Ara falta, però, que aquests temes tractats i exposats sobre la taula s’estudiïn i es resolguin a favor de les intencions del Col.legi, tal com va concloure Guerrero.

Pel que fa a possibles noves trobades, el farmacèutic va explicar que no n’hi ha de previstes, almenys fins a la tardor, i que ja serien directament amb el ministeri pertinent.

pdf3.jpg