El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va encoratjar els quatre secretaris d’Estat que ahir van prendre possessió del càrrec –Joan Marc Miralles, d’Ensenyament Superior i Recerca; Josep Roig, d’Educació; Clara Vives, de Cultura, i Jesús de Tena, de Salut, Benestar i Treball– a treballar pel seu projecte de Govern, que va resumir a crear «un model econòmic i social sostenible».
Per això, no s’ha de pensar només en els problemes de la societat en general, sinó també com es vol que sigui la societat, va explicar Bartumeu, que ha de fer de cada individu «un ésser vertader, amb drets i capacitats per afrontar les responsabilitats».
Els quatre nous secretaris d’Estat van coincidir a dir que la primera tasca a realitzar serà la de revisar i estudiar els dossiers i projectes que hi ha sobre la taula, però també van anunciar alguns dels àmbits concrets en els quals s’ha d’actuar. Així, Miralles va comentar que l’any 2010 s’haurà de fer tot un desplegament legislatiu al voltant de l’ensenyament superior per equiparar-lo qualitativament a Europa. Un desplegament que també s’haurà de fer en l’àmbit de la recerca. Per la seva banda, Roig va dir que el seu objectiu seria «millorar la qualitat de l’educació i enfortir el sistema», per la qual cosa vol desenvolupar un observatori que permeti detectar les mancances i els punts forts de l’educació andorrana. També vinculat al Ministeri d’Educació i Cultura, Vives va assenyalar que «hi ha moltes coses a fer», en assumpció del programa presentat pel Partit Socialdemòcrata, però no va voler entrar a especificar cap on anirien dirigides les accions. De totes maneres, va explicar que s’hauria de fer més visible la feina que es fa des del departament. Finalment, De Tena va valorar que el que cal és «que el Ministeri [de Salut, Benestar i Treball] adopti el rol de liderar el sistema [de la sanitat]», i que aquest atorgui als diferents actors les competències que els siguin pròpies. En relació a l’atur que registra el país, De Tena va manifestar que «cal cercar una solució en consens» amb la resta de forces parlamentàries, «però és un tema complex en què cal pensar».