El Govern preveu entrar a tràmit la llei de l’impost de societats a finals de juliol

Autor: e.o.g
Font: més andorra
Publicat el: 9 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar la intenció de l’Executiu d’entrar a tràmit un projecte de llei relatiu a l’impost de societats i altres activitats empresarials a finals de juliol o principis d’agost.

El text es presentarà als grups parlamentaris abans de fer-lo arribar a Sindicatura per poder incorporar-hi ja esmenes o altres suggeriments. Així ho va fer saber després de tenir ahir una reunió amb una delegació d’Andorra pel Canvi (ApC), durant la qual els representants de la plataforma van presentar una agenda «alternativa» per arribar al mes de setembre estant en disposició de negociar i signar convenis per evitar la doble imposició (CDI).

La reunió va servir per constatar novament les divergències entre les dues formacions polítiques –PS i ApC– en relació a l’intercanvi d’informació bancària. Els primers volen signar abans del 24 de setembre –data en què es reunirà el G-20 a Pittsburg– un conveni que permeti l’aixecament parcial del secret bancari amb França, perquè així ho estableix el calendari internacional, i els segons consideren que aquest intercanvi d’informació s’ha de negociar dins els convenis de no doble imposició, que és el camí que segueixen altres països. Nomen va assegurar que el camí que defensa ApC és viable, i que tenir la legislació necessària per tirar endavant la reforma fiscal i un compromís ferm de signar els CDI, en els quals s’inclouria l’intercanvi de dades a la demanda, «és un pas significatiu» i permet complir el calendari establert en la Declaració de París.

pdf3.jpg