Els funcionaris demanen a Naudi que cobreixi les places vacants a la presó

Autor:
Font: El Periòdic
Publicat el: 26 de Juny de 2009

L’Apapa diu que actualment falta una quarta part del personal El ministre d’Interior, Víctor  Naudi, es va reunir ahir amb representants dels funcionaris del centre penitenciari per fer una primera presa de contacte i per començar a tractar alguns temes que els preocupen, com és la manca de personal.

La vicepresidenta de l’Associació de Personal i Agents Penitenciaris (Apapa), Sílvia Codina, va explicar que actualment falta una quarta part del personal, ja que no s’han cobert una desena de places que han quedat vacants a causa de promocions internes o trasllats de personal, i que aquesta mancança també genera problemes de seguretat interna i de formació del personal.

Codina creu que el ministre ha entès el problema i es va mostrar «obert i dialogant»; per tant, va considerar que el primer contacte ha estat satisfactori, i resten a l’espera que es nomeni el secretari d’Estat i el director d’Interior per aprofundir en els temes de treball.

L’Apapa també va transmetre al ministre la preocupació sobre el fet que es canviï el sistema del GAdA, així com per la manca d’alguns reglaments que la llei marca desenvolupar, com ara el de l’activitat sindical. Els representants de l’Apapa van explicar a Naudi que estan preocupats per l’entrada en funcionament del centre de menors, ja que s’haurà d’establir una manera de funcionament i s’haurà de contractar personal especialitzat, informa l’ANA.

Pel que fa al personal, Codina va remarcar que hi ha unes deu places per cobrir, la meitat d’elles a causa de promocions internes, i la resta per trasllats de departament, malaltia o jubilació. Aquest fet comporta implicacions en la seguretat interna, «un risc gratuït que a ningú li agrada córrer», i també afecta la seguretat dels professionals i visitants que vénen de l’exterior. Segons Codina, el ministre ha entès el problema i s’ha compromès a pal.liar-lo, tot i que no s’ha establert com es farà, perquè «tots som conscients del moment que vivim».

pdf3.jpg