Bartumeu aposta per invertir en promoció de l’aeroport d’Alguaire

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 21 de Juny de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es mostra disposat a destinar una part del pressupost públic a promocionar l’aeroport d’Alguaire.

Això sí, en cas que “puguem aconseguir que sigui el nostre aeroport de referència”, segons matisa el socialdemòcrata. Perquè, en aquest sentit, des de l’executiu es mostren disposats a fer “el que convingui” en benefici d’ambdues parts, alhora que reiteren que finalment no s’invertirà en l’equipament aeronàutic que es preveu a la Seu d’Urgell (anomenat aeroport internacional Andorra-Pirineus) i de dimensions molt més reduïdes.

En una entrevista concedida al diari Segre, el líder de l’executiu ha tornat a posar de relleu que la infraestructura d’Alguaire (a uns deu quilòmetres de Lleida) tindrà una capacitat que “ens permetrà apropar a Andor – ra els turistes dels països nòrdics que vénen a esquiar” i que aquest és, per tant, el camí que cal seguir per connectar-se amb l’exterior. I pel que fa al de l’Alt Urgell, recorda que ni la Generalitat ni el govern de Madrid estan disposats a invertir el que caldria i que, davant la situació, s’ha d’assumir que el Principat “no té els recursos”. Per això, considera que la millor opció és donar a conèixer la decisió, que “ara no pot ser”, i donar per tancada “aquesta novel·la per capítols”.

D’altra banda, Bartumeu també ha assegurat que l’administració central “vetllarà” perquè es respecti la normativa i que s’acabin els vessaments il·legals al riu Valira i alhora admet que la situació “ha millorat sensiblement” en els darrers temps.

En l’àmbit laboral, ressalta la voluntat de modificar l’actual marc de relacions laborals, tal com s’havia promès al programa electoral. Però admet que la majoria relativa que tenen al Consell demanarà que hi hagi consens suficient.

La capital del rellançament dels Pirineus

En l’àmbit de les relacions transfrontereres, Bartumeu assenyala que es col·laborarà per impulsar la marca Pirineus i que de fet la qüestió “està parlada” tant amb els catalans com amb els catalans del nord. “Posarem a diposició del projecte de reforç dels Pirineus el fet que som un estat, i per tant, volem que Andorra la Vella sigui la capital d’aquest rellançament”, hi ha afegit el socialdemòcrata. En la mateixa línia, ha exposat que hi ha pendents converses amb els alcaldes de Lleida i el síndic d’Aran per tractar altres qüestions de veïnatge, entre les quals també hi ha la possibilitat de presentar una candidatura conjunta amb Catalunya i Aragó per organitzar uns Jocs Olímpics d’hivern. Amb tot, el cap de Govern admet que té certs dubtes sobre les possibilitats de tirar-ho endavant, ja que semblaria que les normes olímpiques no permeten que la seu d’unes olímpiades estigui situada en més d’una ciutat o un estat.

pdf3.jpg