El nou Govern

Autor: Editorial
Font: Bon Dia
Publicat el: 9 de Juny de 2009

El cap de Govern va anunciar ahir la composició del seu executiu, que, fidel a la voluntat de controlar la despesa pública repetida durant la campanya electoral pels socialdemòcrates, integren únicament sis ministres, el mínim que estableix la llei.

La retallada del nombre de carteres ha obligat també a la reordenació dels diferents  departaments. Així, i seguint la lògica de bona part dels països del nostre entorn, els  departaments d’Economia i Finances s’agrupen en un ministeri, i Treball retorna al ministeri de Salut i Benestar; una decisió encertada si es té en compte que els darrers catorze anys ha estat integrat a Justícia i Interior amb un caràcter més de control dels fluxos migratoris que no pas del que serien les relacions laborals pròpiament dites.

El fet que Justícia figuri adscrit al departament del cap de Govern confirma, amb fets, la voluntat de tirar endavant, amb la col·laboració directa del Consell Superior de la Justícia, la llei que ha de regular tot el funcionament dels òrgans judicials. Així mateix, l’aposta que el titular d’Afers Exteriors ho sigui també de Relacions Institucionals referma també la voluntat d’iniciar una nova etapa en les relacions del Govern, tant amb les administracions parroquials com amb el Consell General, i que cada institució jugui el rol que li pertoca i tingui el respecte que es mereix. És obvi que encara cal anar configurant la nova administració, però de moment els passos fets indiquen que hi ha un projecte clar i que es vol tirar endavant en una direcció determinada fugint de les improvisacions dels darrers anys.

pdf2