Bartumeu assegura que el primer que farà és reduir les retribucions dels càrrecs polítics

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 5 de Juny de 2009

El cap de Govern electe, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que la primera mesura que prendrà tan bon punt accedeixi a la tercera planta de l’Edifici Administratiu de Govern serà «reduir les retribucions del cap de Govern, els ministres, secretaris d’Estat i tots els alts càrrecs de l’Administració».

Bartumeu va fer aquestes declaracions en el decurs del programa de Televisió de Catalunya Els matins, amb el periodista català Josep Cuní com a entrevistador des dels estudis de TVC a Sant Joan Despí i Jaume Bartumeu des d’un plató d’Andorra Televisió. El cap de Govern electe va afegir que d’aquesta manera es «visualitzarà l’inici d’un canvi en la manera de governar».

Cuní i Bartumeu van mantenir una conversa sobre els temes que han centrat bona part de la campanya electoral així com els principals reptes que té plantejats el socialdemòcrata en el moment de prometre el càrrec aquesta tarda. El cap de Govern electe va explicar que l’altra gran prioritat serà «parlar amb el representant del copríncep francès, Christian Frémont, per fer realitat el compliment dels compromisos internacionals» als quals es va comprometre Andorra amb el copríncep Nicolas Sarkozy. Bartumeu va repetir, al llarg dels 20 minuts que va durar l’entrevista, que l’aposta del seu Govern serà assolir un acord d’associació amb Europa, demostrar a Europa que «ens movem en la bona direcció en la transparència», que «hem de complir el compromís» i «tirar endavant la legislació interna per permetre l’intercanvi d’informació, sense haver d’aixecar el secret bancari».

Respecte a la situació de la banca, i a pregunta del periodista, Bartumeu va deixar clar que «ha de continuar sent un pilar de l’economia andorrana», però que també «ens preocupa la quantitat de famílies que treballen dins del sector financer», per la qual cosa va afegir que «hem d’obrir el sector financer, l’hem de dotar d’una millor transparència als veïns, però paral·lelament hem de preservar l’activitat financera».

pdf2