Una rebuda entre la satisfacció i la prudència

Autor: Gabriel Pérez / Aleix Tugas
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 28 d'Abril de 2009

Els agents socials del país han rebut amb satisfacció els resultats electorals. Especialment contents es van mostrar els dirigents de l’USdA, Gabriel Ubach, i del SAT, Guillem Fornieles, igual que el president de la PIME, Marc Aleix. Amb més prudència, però, es van pronunciar des de l’Apaag i des de la Confederació Empresarial.

El secretari general de la Unió Sindical no va amagar les seves preferències, en qualificar la victòria del PS “d’un bon resultat. S’acaba el període fosc de la  Política de l’amo i senyor per buscar polítiques de consens i de diàleg social”. Gabriel Ubach fins i tot considera que “hagués estat millor una majoria absoluta” però, tot i això, va ser prou explícit en refermar la seva esperança en indicar que “hem passat de ser rojos de mierda a sindicalistes”. Una opinió similar  Expressava el seu homòleg del SAT. Guillem Fornieles recordava que “sempre hem dit que mentre governés qui governava, no canviaria res” i va apostar per la necessitat “d’un canvi en el respecte dels drets socials i humans de tots els ciutadans, com el subsidi d’atur”.

Més prudent es va mostrar la vicepresidenta de l’Apaag, Núria Regàs. “Els canvis sempre són una incògnita”, tot i que també va avançar la disposició “a posar-nos a treballar per millorar la situació dels funcionaris”.

La satisfacció de l’USdA i del SAT amb els resultats dels comicis era també compartida des de l’Associació de la micro, petita i mitjana empresa (PIME). El president de la patronal, Marc Aleix, va assegurar “estar content amb el canvi. Segons l’empresari, “ara toca parlar del noranta per cent de la gent de la qual fins ara no s’havia parlat perquè els liberals no ens escoltaven”.

El president de la Confederació Empresarial, Xavier Altimir, va explicar que la patronal oferiria suport al Govern “sigui quin sigui, ja que en el fons serà el nostre”. També va demanar que s’acabi “la falta d’entesa que s’ha vist fins ara”, ja que “només es van posar d’acord en la CASS, que no ens va agradar gens”.

pdf2