Bartumeu ataca Gil i la política educativa del Govern liberal

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 d'Abril de 2009

L’auditori del Centre Cultural i de Congressos Lauredià va ser l’escenari escollit per L’Alternativa per celebrar la reunió de poble a la parròquia, on va aplegar prop d’un centenar de persones. El cap de llista, Jaume Bartumeu, va mostrar-se molt crític amb la candidata de Coalició Reformista, Montserrat Gil.

El socialdemòcrata va retreure a la ministra liberal alguns dels comentaris fets durant el debat parroquial a Andorra Televisió, en els quals s’havia “renyat” Rossend Areny, número u de la llista laurediana de L’Alternativa, per les declaracions fetes durant la roda de premsa on van desgranar les propostes en matèria d’ensenyament de la formació.

“A Sant Julià, segons ella, hi ha candidats de primera i de segona, perquè els nostres, per ser funcionaris, veuen els seus drets retallats”, va comentar. El record de l’incident va fer preguntar-se al líder del PS “a quin món hem arribat a Sant Julià i on s’ha vist tal prepotència?”, i a indicar que “potser el gir de 180 graus del qual tant parla Joan Gabriel deu ser per portar el Principat cap al caciquisme preconstitucional”. Davant d’aquest fet, Bartumeu va deixar clar que “no hi estem d’acord”.

El candidat a cap de Govern de L’Alternativa va criticar també la política educativa liberal i va indicar que els comentaris de Gil s’havien produït perquè “no li va agradar que poséssim el dit a la nafra per la falta de transparència”. Bartumeu va afirmar que “Andorra no es pot permetre un nivell de qualitat del sistema d’ensenyament com el que ens deixarà en herència el Partit Liberal”, del qual va destacar negativament “els grans nivells d’absentisme, de fracàs dels alumnes i una reforma de l’Escola andorrana que ha resultat pèssima per als nostres fills”.

Jaume Bartumeu va recordar que el dret a una bona educació està reconegut per la Constitució, però va assegurar que entén que “a aquells que no van votar-la els costi llegir-la i respectar-la”. El líder socialdemòcrata, com a exemple d’aquesta afirmació, va posar un exemple proper: “Ja vam veure el 14 de març passat quin respecte li tenen.”

pdf3.jpg