L’Alternativa es posiciona com a «única formació» que pot afrontar «el canvi real amb garanties»

Autor: redacció/ ana
Font: més andorra
Publicat el: 16 d'Abril de 2009

«El canvi només es pot entendre com a superació del liberalisme conservador, un projecte esgotat que es contraposa a la reclamació ciutadana de més transparència democràtica i compromís amb l’Andorra real i amb els problemes de la gent», va manifestar el candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, durant la reunió pública que els socialdemòcrates van celebrar ahir a la nit a Canillo.

Per Bartumeu, «l’única formació que pot afrontar un canvi real amb garanties» és la seva. El candidat socialdemòcrata va insistir a dir que l’Alternativa «és la força que representa millor la societat », perquè hi ha parlat i és «conscient de les necessitats que pateix el país».

A l’acte també va intervenir la cap de llista de la circumscripció canillenca, Judith Salazar, que va ser l’encarregada d’exposar algunes de les propostes socialdemòcrates en els àmbits de l’agricultura o el medi ambient. L’objectiu del Partit Socialdemòcrata és recolzar les activitats agrícoles i ramaderes, sectors que «s’han de desenvolupar cap a la qualitat i la seguretat alimentària». Salazar va recordar les dificultats a què ha de fer front avui en dia l’activitat agro-pecuària en àrees de muntanya, motiu pel qual l’Alternativa té la voluntat d’oferir ajuts públics en favor del manteniment d’aquest sector econòmic, que a la vegada juga un paper decisiu en la conservació del paisatge.

La candidata de la llista nacional, Bibiana Rossa, va ser la primera a intervenir. La independent va assegurar que «des del consens, perquè no ignorarem cap força política ni els ciutadans, volem consolidar el nostre país», tant a nivell intern com extern, buscant el reconeixement d’Europa i mantenint les seves singularitats.

Abans, a la tarda, Bartumeu es va reunir amb els responsables de Ski Andorra i els directors generals de Grandvalira i Vallnord, amb qui va parlar de la necessitat de crear un forfet únic per a tots els dominis esquiables del país. Per al candidat socialdemòcrata, és «essencial » de poder vendre la marca «Andorra, el país dels Pirineus ». Malgrat tot, Bartumeu no es va mostrar partidari d’una fusió dels dos dominis: és un tema del qual «se n’ha de parlar». Finalment, Bartumeu va comentar als responsables de les pistes d’esquí que Andorra Turisme hauria de ser una «societat mixta», amb la participació del sector privat.

pdf