Bartumeu acusa Frémont de no ser neutral

Autor: Gabriel Pérez
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 31 de Març de 2009

El cap de llista de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va mostrar-se ahir crític amb el representant personal del Copríncep francès, Christian Frémont, a qui va retreure que es reunís a París amb el candidat a cap de Govern de la Coalició Reformista, Joan Gabriel.

El líder socialdemòcrata considera que amb aquesta trobada el delegat de Nicolas Sarkozy va deixar “l’actitud institucional que li pertoca” i que havia mantingut fins al 13 de febrer, quan va fer la visita als diversos partits, als grups parlamentaris i al cap de Govern.

I és que Bartumeu, durant un esmorzar que va mantenir amb la premsa, va explicar que, al seu entendre, la posició de Frémont “hauria de ser de neutralitat exquisida”. El candidat de L’Alternativa va deixar clar que, per ell, “no ho ha estat” a partir del moment que va acceptar rebre Joan Gabriel a l’Elisi.

El número u de L’Alternativa va valorar també les declaracions fetes pel president de la República Francesa la setmana passada, en les quals s’havia mostrat disposat a dimitir com a Copríncep. El líder socialdemòcrata va manifestar que en els darrers quatre anys “he estat rebut més vegades en privat a l’Elisi que el Govern” i, per això, va assegurar que “coneixia perfectament el que pensava Sarkozy i les seves paraules no em vénen de nou”.

Bartumeu va indicar que l’amenaça del Copríncep no fa que al PS “tinguem por”, però sí que va admetre “preocupació per algunes reaccions que demostren el desconeixement de la Constitució. El polític de L’Alternativa va recordar que els caps d’Estat “tenen la potestat de dimitir”, però va mostrar-se convençut que aquest escenari es pot evitar si la formació surt victoriosa dels comicis del 26 d’abril. “Amb un Govern socialdemòcrata, mai no hauríem arribat a aquesta situació. Si governem, tot canviarà molt ràpidament i aquesta hipòtesi desapareixerà de l’horitzó”, va assegurar.

PASSOS A SEGUIR

El cap de llista dels socialdemòcrates va recordar que durant la reunió amb Frémont del 13 de febrer passat va quedar clar que “fins al juny no estem en situació de fer cap actuació seriosa i responsable”. Malgrat això, Jaume Bartumeu va assegurar que a partir de llavors, i si entren al Govern, l’objectiu és fer els passos necessaris el més ràpidament possible.

“Al nostre calendari està marcat l’estiu del 2009, no el novembre o més tard, com el d’altres candidats”, va comentar. El líder del PS va reiterar que el seu full de ruta passa per “modificar unilateralment la legislació” per adaptar-se a les exigències de la comunitat internacional, i “només després anar a parlar amb els interlocutors”.

pdf3.jpg