Bartumeu alça el teló de les entrevistes a ATV

Autor: T. S.
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 28 de Març de 2009

El candidat a cap de Govern de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, serà el primer a enfrontar-se a l’entrevista dels mitjans públics del Principat (les emeten conjuntament Andorra Televisió i Ràdio Nacional) i el que tancarà el debat a cinc que es farà el 23 d’abril.

Així va quedar establert ahir en el marc del preceptiu sorteig que es va dur a terme a les instal·lacions d’RTVA, en presència del notari Isidre Bartumeu i amb l’assistència de representants d’Andorra pel Canvi (ApC), la Coalició Reformista (CR), el Partit Socialdemòcrata (PS) i els Verds d’Andorra. El sorteig va servir per definir el debat nacional, els territorials, les entrevistes als candidats i els seus perfils.

El debat nacional se celebrarà el 23 d’abril. Com tots els debats, s’iniciarà pels volts de les deu de la nit. En el cas del debat a cinc, de temàtica lliure, com la resta, la durada màxima s’estableix en cent minuts. I segons va deparar el sorteig, serà la candidata dels Verds, Isabel Lozano, la primera a parlar i l’esmentat Jaume Bartumeu el darrer a intervenir. En canvi, quant a les entrevistes als candidats a cap de Govern, el socialdemòcrata serà el primer, el 14 d’abril. El seguiran el reformista Joan Gabriel l’endemà, el candidat d’ApC, Eusebi Nomen, el dia 16, Isabel Lozano el dia 17 i, en darrer lloc, el candidat d’Unió Nacional de Progrés (UNP), Tomàs Pascual, el 20 d’abril. Les entrevistes als caps de les llistes nacionals se celebraran just després dels primers cinc debats. I duraran poc més de mitja hora.

TERRITORIALS

Els debats territorials, que seran oberts amb blocs temàtics consensuats per introduir en cas que el ritme ho aconselli, començaran el dimarts 14 d’abril amb els candidats de la Massana. El dimecres 15 serà el torn de Sant Julià de Lòria. El tercer debat, el dijous 16, el faran els candidats de la capital, Andorra la Vella. El divendres 17 ho faran els candidats de Canillo. El dilluns 20 seran els candidats d’Ordino. Els dimarts 21 ha correspost a la parròquia d’Encamp i el dimecres 22, finalment, seran els candidats d’Escaldes-Engordany els que tancaran aquests debats territorials. El debat de les parròquies amb dues candidatures durarà seixanta minuts; el de les parròquies amb tres, setanta-cinc minuts, i el de les parròquies amb quatre, noranta minuts.

pdf3.jpg