Gabriel i Bartumeu no faran un cara a cara

Autor: A.Tugas/ G. Pérez
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 26 de Març de 2009

Finalment, el cap de llista de la Coalició Reformista i el de L’Alternativa no s’enfrontaran en un cara a cara. L’emissora que ho havia sol·licitat, Andorra 7 Ràdio, va considerar “inviable” la condició que Joan Gabriel imposava per a la celebració del debat. La segona ràdio en fer la demanda, Cadena Ser Principat d’Andorra, va adoptar la mateixa postura.

El coordinador d’Andorra 7 Ràdio, Gabriel Fernàndez, va explicar que “som nosaltres els que hem reclamat des d’un principi que se celebri, no pas Bartumeu”. Fernàndez va indicar que era impossible emetre deu debats cara a cara, set debats parroquials i un amb els caps de llista nacionals “per un problema obvi de temps”. I és que Joan Gabriel havia sol·licitat, prèviament, que s’oferís als altres tres candidats la possibilitat de fer també un debat.

“Pensàvem que era el complement ideal per informar l’elector”, va explicar Fernàndez, “i Gabriel ens ha negat aquesta possibilitat, disfressant-ho amb un  sí” . També va destacar que el candidat socialdemòcrata sempre s’ha mostrat d’acord amb la idea, com ja va expressar dilluns passat. A més, el responsable d’Andorra 7 Ràdio va ressaltar que el debat amb els cinc candidats és, al cap i a la fi, “un format poc mediàtic”.

BALANÇ DE LA LEGISLATURA

Jaume Bartumeu va comparèixer ahir per fer balanç de la feina que ha realitzat el grup parlamentari durant els darrers quatre anys, i de passada va comentar que era “una llàstima” que es perdés l’oportunitat del cara a cara amb el candidat a cap de Govern de CR. “Mai no m’he oposat a debatre amb la resta de candidats”, va apuntar Bartumeu, “i al cap i a la fi tampoc no tenia una vocació intensa per fer-ho, però penso que la ciutadania ho mereixia”.

Bartumeu estava acompanyat dels consellers sortints Esteve López i Carles Blasi. Aquest últim va denunciar que es va sol·licitar al Govern fa temps “el resultat dels sondejos electorals que feia via telefònica”, i que aquests no han estat lliurats. Bartumeu va demanar a la junta electoral que parés “atenció a aquesta qüestió″, ja que suposava un avantatge evident per als rivals polítics. López es va encarregar de recordar les accions del grup socialdemòcrata, que segons ell els avala “com una alternativa vàlida i constructiva”.

pdf