Bartumeu lamenta que no hi hagi debat cara a cara

Autor: Redacció
Font: Bon Dia
Publicat el: 26 de Març de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va constatar ahir que el Govern ha fet una enquesta d’opinió que no ha estat ni lliurada als grups parlamentaris ni s’ha fet pública a la ciutadania. El líder socialdemòcrata va aprofitar les darreres manifestacions del candidat de la Coalició Reformista (CR) -que va dir que certes actuacions d’algunes formacions podrien ser objecte de l’atenció de la Junta Electoral-, per instar aquest organisme a tenir “uns instants d’atenció en el fet de constatar que aquesta enquesta d’opinió la tenen els candidats del Partit Liberal, i per tant Joan Gabriel, i nosaltres no la tenim.”

Així mateix, i segons va explicar el candidat de l’Alternativa a la capital, Carles Blasi, el Govern es va comprometre en un debat al Consell General a fer públiques aquestes enquestes d’opinió sobre l’acció i de l’executiu, els partits polítics i els seus líders. I així es va fer en dues ocasions, però no ha estat el cas de la darrera, elaborada segons Blasi durant el mes de gener.

Sense afirmar-ho categòrica ment, els socialdemòcrates van deixar entreveure que els  resultats d’aquesta enquesta serien negatius per al Govern i un dels motius que haurien acabat de decidir Albert Pintat a retirar-se de la cursa electoral.

TASCA PARLAMENTÀRIA

Precisament, Bartumeu i Blasi van comparèixer ahir, acompanyats del candidat de  l’Alternativa a Ordino, Esteve López, per fer un balanç de la tasca parlamentària que ha portat a terme el grup socialdemòcrata aquesta legislatura, una feina que ha comportat l’impuls de més de 2.000 iniciatives, entre proposicions de llei, propostes d’acord, esmenes, i preguntes, entre altres.

Els socialdemòcrates van destacar que el volum de feina feta demostra que han portat a terme una “oposició constructiva i en positiu” plantejant una alternativa “responsable” tot preparant “un canvi tranquil,” i van rebatre així les acusacions fetes en reiterades ocasions des del PLA en el sentit de “ser el partit del no.”

Així, van destacar les divuit proposicions de llei i cinc més entrades de forma conjunta amb altres grups; dotze propostes d’acord i dues més de forma conjunta; vuit propostes de  resolució; una moció derivada d’una pregunta oral; vint-i-dues esmenes a la totalitat; 1.738 esmenes i 95 reserves d’esmena.

L’Alternativa obre local a la Massana

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, acompanyat dels integrants de la llista parroquial de la Massana, Vicenç Alay i Claude Benet, va inaugurar ahir el local de campanya de la formació a la parròquia, que se suma així als ja oberts a Escaldes-Engordany i Ordino.

Bartumeu lamenta que no hi hagi debat cara a cara

 Jaume Bartumeu va lamentar que la ciutadania es quedi sense el debat entre “les dues forces polítiques majoritàries”, i va afegir que l’estratègia de Joan Gabriel de condicionar el debat amb Bartumeu a d’altres cara a cara amb la resta de candidats “ha estat una manera de frustrar el debat”. I és que el cara a cara entre Bartumeu i el candidat de CR, Joan Gabriel, no tindrà lloc finalment després que les dues emissores privades que s’havien ofert per fer-lo, Cadena Ser i Andorra 7 Ràdio, han decidit no tirar-lo endavant després de les condicions que va plantejar Gabriel dimarts, i de la impossibilitat de fer tants cara a cara.

pdf2