La qualitat del sistema andorrà i les condicions laborals dels docents centren la reunió d’SDP i SEP

Autor:
Font: ALTAVEU
Publicat el: 1 de Juliol de 2023

Vetllar per la qualitat del sistema educatiu andorrà i garantir que els docents gaudeixin d’unes condicions laborals dignes han estat els temes principals que ha mantingut el president de Progressistes-SDP, Josep Roig una representació del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP). Roig estava acompanyat per Alain Mateu, Marian Sanchiz i Elisabet Zoppetti, membres de la Comissió Política Nacional (CPN) de la formació.

Les representants del SEP, Marisa Santos i Laura Bragança van exposar les seves preocupacions pel que fa a les condicions laborals del personal docent i la necessitat d’avaluar el sistema educatiu i la implementació del Permsea.

Ambdues parts han coincidit en la necessitat d’impulsar un pla nacional d’avaluació del Permsea que permeti identificar els seus punts forts i les seves febleses, i copsar l’impacte de la seva implementació en termes de resultats d’aprenentatge. En paraules del president d’SDP, es tracta “d’introduir tots aquells mecanismes de millora que calguin per garantir un sistema educatiu de qualitat.”

D’altra banda, Roig també planteja la necessitat de “recuperar l’Observatori Nacional de la Qualitat en l’Educació per construir indicadors de qualitat pedagògica i realitzar avaluacions periòdiques del sistema educatiu que orientin la presa de decisions en política educativa i permetin fixar objectius i elaborar plans de millora.”