El PS diu que “no s’han fet els deures” amb els penitenciaris

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Març de 2009

Diari d'Andorra

G. P. 

El candidat a cap de Govern per L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir una reunió amb representants del sindicat d’agents penitenciaris.

Durant la trobada, un dels assumptes que va posar-se damunt la taula és la manca d’alguns punts del reglament que, segons la Llei específica que regeix aquest cos especial de funcionaris, haurien d’estar ja desenvolupats. En aquest sentit, el cap de llista socialdemòcrata va criticar que “una vegada més, el Govern no ha fet els deures”.

El president del sindicat, Josep Porro, va insistir en la necessitat de tirar endavant aquests textos. “La Llei del cos penitenciari es basa molt en aquests reglaments i n’hi ha uns quants que estan pendents i s’han de fer”, va explicar el dirigent de l’entitat.

Un altre dels assumptes que van sortir durant l’entrevista va ser l’establiment de nous torns de vuit i dotze hores, anunciats dilluns passat. Bartumeu va manifestar que, en cas d’arribar a comandar l’executiu, una de les prioritats del seu Govern serà “tenir la voluntat que no falti personal en cap dels serveis bàsics, com clarament és el centre penitenciari”.

Altres aspectes tractats a la reunió van ser la situació generada arran de la polèmica per la mútua dels funcionaris o la reforma necessària de la Llei de funció pública. Porro va admetre que calen canvis, però va preguntar “a costa de qui”.

D’altra banda, L’Alternativa va inaugurar ahir al vespre el local de campanya que la formació tindrà a Ordino, una de les parròquies claus en el proper inici. El propi Bartumeu va presidir l’acte d’obertura de l’oficina.

pdf3.jpg