PS SDP+ proposa escolarització gratuïta dels zero als tres anys

Autor: SÒNIA LECHA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 29 de Març de 2023

El cap de llista del PS SDP+, Pere López, ahir al Parc Central va parlar de les propostes del partit en relació amb el tema de les famílies. En primer lloc, va destacar que els naixements s’han reduït un 50% en els darrers dotze anys. En aquest país neixen uns 1.000 nens a l’any i actualment, ho fan poc més de 500.

«És una situació preocupant que ens aboca a un país sense fills, que fins i tot compromet com a mínim a la transició que ha d’haver-hi entre les diferents generacions», va comentar López. El cap de llista de socialdemòcrates i progressistes va explicar que entenen que és important fer polítiques de suport a les famílies perquè aquestes puguin tenir fills.

«La reducció tan significativa del nombre de naixements és conseqüència del model econòmic que tenim», va explicar López. Amb una situació actual on les famílies tenen moltes dificultats per arribar a finals de mes, atès que les escoles bressol i l’habitatge s’emporten una part considerable del sou. PS SDP+, per tal d’intentar revertir i millorar la situació actual, proposa que l’escola bressol sigui gratuïta dels zero als tres anys; així com, les ja conegudes propostes sobre accés i preus a l’habitatge per a les famílies.

López també va comentar que volen revisar els criteris d’entrada als llindars i apujar els impostos de les prestacions familiars pels fills a càrrecs. El cap de llista va deixar clar que és un tema que els preocupa i volen posar remei. «Ha d’haver-hi més naixements. Hem de revertir aquesta tendència, i per això cal una política decidida de suport a les famílies», va detallar el líder del partit.