López demana votar recordant que Marín va permetre les torres

Autor: LÍDIA RAVENTÓS
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Març de 2023

Els candidats nacionals i territorials de PS SDP es van reunir ahir al matí davant del parc infantil de Prat del Roure per denunciar i fer front a l’especulació immobiliària a la qual “ens ha portat el model de DA i L’A durant aquests quatre anys”, en paraules del candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Pere López. “Volen convertir Andorra en un país per a rics i n’han aconseguit expulsar la classe treballadora perquè no hi ha habitatges per a ells”, va afirmar.

La candidatura va triar Escaldes per fer l’acte de meitat de campanya per ser “l’indret del país que més bé simbolitza l’actual bombolla immobiliària” i per recordar que va ser la candidata territorial de DA a la parròquia Trini Marín qui, quan era cònsol, va aprovar el pla d’urbanisme que va permetre tirar endavant les torres. “És important que aquells que passegen per aquí i veuen les ombres i la pèrdua d’identitat que produeixen les tor-res ho tinguin en compte quan vagin a votar”, va demanar el candidat.

López va punxar un globus davant de les torres precisament per escenificar que cal “punxar la bombolla immobiliària” i va explicar que per fer-ho proposen limitar la inversió estrangera a la compra d’un sol immoble i posar una limitació també a les segones residències, a més de les diverses mesures que porten al programa per assegurar habitatge a un preu assequible.

“Evidentment, no tenim cap problema amb el sector immobiliari, que genera riquesa i llocs de treball, però hi ha d’haver un càlcul per a cada una de les parròquies per limitar les segones residències, perquè el primer que cal assegurar és que hi ha pisos per a la gent que viu i treballa en aquest país”, va sentenciar.

Des de PS SDP també aposten per no atorgar cap ajuda pública o rebaixa impositiva a aquells propietaris que no posin el seu immoble a un lloguer a un preu assequible i recuperar els percentatges de cessió. “El que ha passat aquesta legislatura en matèria d’habitatge és un veritable escàndol”, va opinar López.

DENUNCIA CONCIDIONS “INFRAHUMANES”

López va qualificar ahir de “condicions infrahumanes” la situació laboral i d’habitatge dels treballadors temporals subcontractats en la construcció. Va considerar que és un dels episodis “més tristos” de la legislatura i va afirmar que s’haurien de limitar els permisos de treball temporal per evitar que les empreses en facin un “abús”.
ACORD EN CAMPANYA AMB ELS PSICÒLEGS
PS SDP lamenta que l’acord perquè les visites al psicòleg tinguin cobertura per la CASS s’hagi produït en plena campanya electoral i per “pur electoralisme”, i no abans. La número sis de la coalició, María Carmen García, va indicar ahir en un comunicat que “s’han fet nombroses reunions amb Govern els darrers mesos i la resposta de l’executiu sempre ha estat negativa”.