PS SDP + rebutja l’heliport de Pal i proposa fer-lo a la Borda Vidal

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Març de 2023

La coalició PS SDP + a la Massana va anunciar ahir la voluntat de realitzar l’heliport nacional a la Borda Vidal i no a la Caubella, tal com està previst actualment si guanya les eleccions. El número 1 del ticket massanenc, Michel Moliné, va argumentar que aquest emplaçament és molt més adient perquè es troba allunyat del nucli urbà i a prop de la frontera.

El candidat de l’aliança progressista va destacar que l’emplaçament de Pal no és un bon projecte “ni per a la Massana ni per al país en general”, ja que el lloc no és l’encertat i l’oferta feta pel comú al Govern s’hauria d’haver fet per referèndum. També va recordar que el cost és el triple del pressupostat i que pel que fa a seguretat les pistes són més curtes que les necessàries pel tipus d’helicòpters que hi operaran.

Moliné va afegir que l’informe d’impacte ambiental encara no està fet i que sense aquest no es pot tirar endavant, ja que el projecte suposa talar entre tres i sis hectàrees de bosc. “Això correspon a mides d’entre tres i sis camps de futbol”, va declarar.

MOBILITAT AL CENTRE
D’altra banda, el candidat socialdemòcrata per la parròquia d’Escaldes-Engordany, David Pérez, va anunciar ahir que revisaran el pla de mobilitat de les valls centrals per “evitar els col·lapses circulatoris”. Pérez considera que el pla que es va promoure fa uns anys no ha complert els objectius i ha creat “nusos circulatoris”. La seva proposta és refer el pla de mobilitat comptant amb el criteri de professionals dels sectors i actors implicats.

LLEI D’URBANISME PER FRENAR “EL CREIXEMENT DESMESURAT”

L’aliança socialdemòcrata vol impulsar una llei d’urbanisme per frenar “el creixement desmesurat i constant” que han permès els “12 anys de governs de DA i Liberals, i que han provocat la realitat que tenim avui amb un empobriment de la qualitat de vida dels ciutadans”. Així ho va indicar ahir la número 5 de la llista nacional de PS SDP +, Laia Moliné. Per solucionar-ho, la coalició progressista es compromet amb l’elaboració d’aquesta norma que tingui en compte els recursos naturals del país i el manteniment de la biodiversitat, a més de fer estudis d’impacte de les noves construccions.

També es pretén limitar la construcció “en zones d’alçada o zones que haurien d’estar protegides, com ara terrenys agrícoles”, va detallar Moliné. Per fer-ho proposen obrir un debat amb els actors concernits per tractar la qüestió del desenvolupament urbanístic i “veure quins són els límits de creixement que tenim”. PS SDP + també proposa limitar a un sol habitatge la compra per part dels no residents per “frenar l’especulació i ajudar a relaxar el mercat de l’habitatge”, va indicar la candidata.