PS SDP+ es presenta als electors descontents com “l’única opció per al canvi”

Autor: MERITXELL PRAT
Font: BONDIA
Publicat el: 20 de Març de 2023

L’aliança socialdemòcrata formada per PS i Progressistes-SDP ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb l’enganxada de cartells a la capital. Amb canvi d’ubicació d’última hora, això sí, passant de la plaça Rebés a la plaça Príncep Benlloch. Uns pocs metres que han comportat que en comptes de compartir espai amb l’Andorra Endavant de Carine Montaner, ho fessin amb una nodrida representació de la Concòrdia liderada per Cerni Escalé.

Acompanyats d’aplaudiments i de crits de “pel canvi de la majoria”, el lema escollit per la formació, el candidat a cap de Govern, Pere López, ha estat l’encarregat de fer anar el pinzell per posar la cola necessària per enganxar el primer cartell de la tarda. “És una evidència que la majoria està pel canvi, no volen continuar amb l’actual situació de pèrdua de poder adquisitiu, de dificultats per l’habitatge i de la manera com s’està gestionant el diner públic i la cosa pública”, ha assegurat el candidat.

I les primeres declaracions de la cursa electoral que ha començat avui ja han deixat clar quina seria la paraula estrella de la campanya: canvi. “L’única opció a partir de la qual es pot construir el canvi polític al nostre país és a través de PS-SDP, som els únics que podem constituir una alternativa”, ha remarcat, tot assegurant que faran “una campanya en positiu”, explicant les seva proposta i sent crítics amb un “Govern de DA i Liberals que ha portat a una situació, en aquests quatre anys, molt pitjor que a l’inici de la legislatura”.

Com ja havien anat dibuixant en la precampanya, López ha exposat que la millora del poder adquisitiu, “solucions efectives per a l’habitatge a preu assequible” i “un canvi de rumb en les negociacions amb la UE” per evitar “un final precipitat al qual se’ns vol abocar” seran els tres eixos principals en què centraran la campanya.

Reptes
El candidat socialdemòcrata no ha amagat que el gran repte dels pròxims dotze dies serà “aconseguir que la voluntat de canvi majoritari es canalitzi de manera positiva perquè el canvi sigui possible”. I en aquest sentit ha posat l’èmfasi en la importància d’obtenir uns bons resultats, sobretot, en la circumscripció territorial. “Apel·lo tothom qui vulgui el canvi polític, que estiguin descontents amb la situació actual, que estudiïn molt bé les situacions reals de canvi i a l’hora de manifestar el seu vot tinguin molt en compte que el seu vot, sense voler, no acabi sent perquè les coses continuïn com els últims quatre anys”.

D’altra banda, destacant el fet d’haver pogut tancar llistes a totes les parròquies excepte a Canillo, “i ens sap greu perquè el nostre projecte és de país”, ha indicat que “no sabria dir a quina parròquia no estem en condicions de guanyar les eleccions”.

De fet, s’ha mostrat convençut que “s’entenen perfectament” els pactes que s’ha bastit amb X’Ordino i Agrupament Encampadà perquè “són partits de l’oposició comunal que pateixen la manera de fer de DA, aquesta manera de fer frontista de estàs amb mi o contra mi”. López els considera “sumes que ens fan més grans i ens fan tenir més possibilitats en dues parròquies molt importants”.

Pel que fa a la resta de territoris, no ha amagat que a la capital “hem obtingut triomfs importants”, però també “a Escaldes”, ha recordat. Igualment, ha assenyalat un “escenari polític” molt canviant a Sant Julià, pel fet que no es presenti Terceravia-Unió Laurediana, i ha apuntat que “la nostra proposta en relació amb la negociació amb la UE encaixa més amb els postulats d’UL que amb les dels partits de la majoria”. Finalment, a la Massana, “on alguns no ens donen opcions”, ha explicat que la gestió de la parròquia “ha sigut molt dolenta i estan passant coses els darrers temps”, per la qual cosa ha garantit que “dedicarem molts esforços per construir el canvi a través de la Massana”.

“Il·lusió” i apel·lació al “vot útil” per conquerir parròquies
En una autèntica marató contrarellotge els candidats territorials també han fet la seva enganxada de cartells mostrant “il·lusió” per la contesa electoral. El cap de llista a la capital, Quim Miró, ha descartat convertir la campanya en un plebiscit a la gestió comunal de la seva rival demòcrata, Conxita Marsol, i ha apuntat a problemàtiques com “la mobilitat, els aparcaments o el tema comercial” com a eixos centrals de la campanya. D’altra banda, els candidats escaldencs, David Pérez i Elisabet Zoppetti, han insistit que són “l’única opció real de canvi” i han apel·lat al “vot útil” perquè “és DA o nosaltres”. Com a propostes parroquials: eliminar punts negres viaris, construir habitatge social i millorar les dependències del Servei d’Immigració.