PER REFORÇAR LES INSTITUCIONS CONVÉ EL CANVI DE LA MAJORIA. FELIÇ DIA DE LA CONSTITUCIÓ

Autor: JAUME BARTUMEU CASSANY
Font:
Publicat el: 14 de Març de 2023

Celebrem enguany els trenta anys de la Constitució a les portes d’unes eleccions generals en les quals la ciutadania haurà de decidir entre la continuïtat d’un govern esgotat o el canvi de la majoria.

El resultat de les eleccions marcarà l’evolució constitucional del país. Reforma o congelació seran també les alternatives en l’àmbit de la Constitució.

Hem de refermar el nostre patriotisme constitucional.

Els que des del Consell General vam tenir, fa trenta anys, l’honor i la responsabilitat de participar en la negociació de la Constitució amb els representants dels Coprínceps sabíem on érem i què volíem ser.

Però aquests darrers quatre anys el Govern no ha parat de menystenir el Consell General i arraconar els comuns. Han faltat al respecte de l’Estat de Dret i han sortit reiteradament del solc constitucional. Fa ben pocs dies hi ha tornat, mantenint unes negociacions amb la Comissió Europea quan el mandat del govern s’acabà amb la dissolució del Consell General. Un govern en funcions no es pot jugar el futur del sector financer del país, com si anés al casino.

Per això convé recolzar-se en la Constitució, per buscar un nou horitzó pel futur.

Hem de trobar el camí que ens permeti lligar tots els valors que hem rebut, tots els actius que s’han generat al llarg de la nostra història i que estan aquí, davant nostre, a la nostra disposició, com la millor herència que hem de tractar de multiplicar, de conservar, de posar a disposició de tothom, a disposició de la igualtat i de la cohesió.

I també a disposició de les generacions futures.

Per això treballem, pel canvi de la majoria.

Jaume Bartumeu Cassany, president de Progressistes-SDP