SDP titlla de “bones intencions” les accions del Govern en habitatge

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Novembre de 2022

Progressistes-SDP va acusar ahir d’“inacció” el Govern davant la problemàtica de l’habitatge, fet que ha agreujat la situació a la qual s’ha arribat en aquesta matèria. Segons la formació, que recorda que els demòcrates porten 12 anys governant, ha calgut esperar que el problema fos innegable “perquè arribessin declaracions de bones intencions”, que segons afirma no van a la font del problema, sinó que busquen “tranquil·litzar l’opinió pública”.

La secretària d’organització del partit, Elisabet Zoppetti, va recordar que el Govern ha tingut quatre anys per posar fil a l’agulla però no s’ha fet res i “ara es fan anuncis en to electoral, perquè ja no hi ha marge” per esperar més. L’ex conseller general Víctor Naudi va manifestar que el seu partit està “molt preocupat per la situació” i va insistir que “de solucions n’hi ha”, com exposaven al seu programa electoral del 2019.

En aquest sentit, Progressistes-SDP aposta per implicar comuns, Govern i Consell General “per treballar amb responsabilitat i visió de futur, cosa que dista molt d’aconseguir-se amb els polítics actuals”.

Per la seva banda, Josep Roig, membre del consell nacional, va apuntar algunes possibles mesures en aquest àmbit, com ara establir un índex de referència del preu del lloguer i posar un topall a l’increment del lloguer. A més, Roig va esmentar la necessitat d’un pla nacional per construir habitatges socials, d’impulsar una política per a la reforma de pisos vells i de garantir un sistema d’ajuts públics al lloguer.