14 de març: Hem de retrobar el nostre orgull nacional i reforçar la unió i la solidaritat

Autor: JAUME BARTUMEU CASSANY
Font:
Publicat el: 14 de Març de 2022

Sí, enguany també, hem d’afirmar i refermar el nostre patriotisme constitucional. La terrible pandèmia ha seguit, per segon any consecutiu, deixant moltes famílies entristides per la pèrdua prematura d’éssers estimats. La feina i l’activitat empresarial continuen també en situació delicada i l’agressió criminal, que condemnem i rebutgem, del règim de Putin a Ucraïna porta Europa a una situació molt incerta.

Són moments on les andorranes i els andorrans hem de retrobar el nostre orgull nacional i reforçar la unió i la solidaritat. I ho hem de fer preservant la Constitució com a casa comuna dels que vivim i treballem a Andorra.

Ara fa vint-i-nou anys, durant el procés constituent, sabíem on érem i què volíem ser. Però avui, amb aquesta obsessió del Govern de menystenir el Consell General i arraconar els comuns s’està faltant al respecte de l’Estat de Dret i es surt del solc constitucional.

Convé recolzar-se en la Constitució per buscar un nou horitzó pel futur.

Hem de trobar el camí que ens permeti lligar tots els valors que hem rebut, tots els actius que s’han generat al llarg de la nostra història i que estan aquí, davant nostre, a la nostra disposició, com la millor herència que hem de tractar de multiplicar, de conservar, de posar a disposició de tothom, a disposició de la igualtat i de la cohesió.

I també a disposició de les generacions futures.

Encara hi som a temps!