L’informe de l’avortament ratifica els postulats d’SDP, diu Zoppetti

Autor: M. P. A.
Font: BONDIA
Publicat el: 1 de Desembre de 2021

Més enllà de saber qui el va encarregar i el va pagar, l’important és submergir-se en el contingut de l’informe sobre l’avortament. O dit d’una altra manera, convé no quedar-se en “l’anècdota” i no fer d’aquest assumpte “un culebrón” per submergir-se en el contingut.

Això és el que van expressar i van intentar fer ahir el secretari d’organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión, i la membre de l’executiva, Elisabet Zoppetti, que va remarcar que l’informe ratifica els seus postulats sobre l’avortament.

“Ens dona la raó”, van afirmar, perquè aporta els arguments necessaris que donen suport al que la formació ja portava en la professió de fe  del 2019: la proposta de despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics que tindrien així “un encaix legal dins del país”, segons el punt de partida d’SDP.

I les raons adduïdes a l’informe per despenalitzar aquests supòsits al seu parer només comportarien la modificació dels articles 107, 108 i 109 del Codi penal, va assenyalar Zoppetti, “sense carregar-se ni la Constitució ni el Coprincipat”.

Per reforçar aquesta tesi, Zoppetti es va remetre a la distinció que es fa a l’informe entre la fase embrionària de la concepció i la fase de fetus. Fixant-se en la primera, va llançar dues preguntes: si a Andorra s’

Així mateix, si el Principat té una llei de reproducció assistida que contempla la destrucció d’embrions sobrants, per què les dones no poden interrompre l’embaràs en aquesta fase?

Per Donsión, el Govern no és prou “valent” per promoure el debat sobre la despenalització de l’avortament al Consell General i l’oposició tampoc “no està per a la labor”. D’aquí que donin a conèixer la seva posició.

Sobre la possibilitat de portar el tema a referèndum, Zoppetti es va mostrar a favor i va remarcar que l’Executiu “té por”, raó per la qual no ha donat a conèixer de manera transparent el contingut d’aquest informe. I Espot “fa un Jordi Pujol”, repetint una i altra vegada que “això no toca”, va concloure Donsión.