SDP critica el «fort desequilibri» dels comptes públics

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Novembre de 2021

El passat dissabte es va celebrar la primera assemblea de Progressistes-SDP des de la sortida de la pandèmia. En la seva intervenció d’obertura, el president, Jaume Bartumeu, es va referir així a la preocupació dels Progressistes pel conjunt de l’acció del Govern, «que ens sembla poc incisiva i inadaptada a les respostes que caldria a les greus contingències presents».

Amb relació al Pressupost de l’Estat, considera que es troba «completament fora de control en, el qual la despesa corrent incideix constantment en l’augment del desequilibri dels comptes públics, i a això s’hi afegeix la voluntat del Govern de seguir pel camí de l’endeutament».

Pel que fa a les relacions amb la Unió Europea (UE), l’assemblea va ratificar la històrica posició dels Progressistes defensant l’embrancament d’Andorra amb la UE mitjançant un acord d’associació. A més, es va esmentar la necessitat de defensar un bon acord i que per tal d’assolir-lo convindria que el Govern posés tota la documentació sobre la taula.