Jaume Bartumeu insinua que Mateu ha estat víctima de la política de suport al PLA de CDA

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Març de 2009

Diari Mes Andorra  

REDACCIÓ/ANA

A poc més de tres dies perquè s’acabi el termini per presentar les llistes per a les eleccions del dia 26 d’abril, només dos partits tenen els deures fets: l’Alternativa i el Verds. Dilluns a les dotze del migdia es resoldran les incògnites relatives a les altres organitzacions.

Les dues formacions no es van voler pronunciar sobre la decisió de Joan Gabriel d’acceptar liderar la candidatura liberal. Tots dos partits consideren que ells tenen feta la feina i es miren «l’espectacle» des de la distància. «Fa moltes setmanes que treballem i no estem sotmesos als estira-iarronses dels liberals», va sentenciar el candidat socialdemòcrata, Jaume Bartumeu. De totes maneres, el candidat de l’Alternativa va reiterar l’oferiment al PLA per mantenir un debat públic cara a cara amb el seu candidat. Per la seva banda, la líder del Partit Verds d’Andorra, Isabel Lozano, va desitjar «molta sort» al polític de la Massana, que creu que ha estat «molt bon síndic».

Pel que fa a la decisió de Vicenç Mateu de fer-se enrere i no encapçalar el projecte de Nou Centre, Lozano es va expressar la seva sorpresa, mentre que Bartumeu va insinuar que l’exambaixador ha estat víctima de la política d’apropament al PLA. De fet, la seva retirada es va anunciar, tot i que no per boca de l’interessat, després que els liberals acceptessin Gabriel com a candidat i la seva proposta de «plataforma reformista», en què també volia integrar Nou Centre. Així, Mateu va deixar la carrera diplomàtica per encapçalar un projecte diferent, però el desenvolupament dels esdeveniments han fet que Nou Centre s’acostés, amb la incorporació de membres de CDA com Enric Tarrado, al PLA.

El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata preveu aprovar les seves llistes demà al matí, i dilluns, abans de les dotze del migdia (quan s’acaba el termini), les presentaran davant de les administracions corresponents.

pdf3.jpg