El president del Consell General dels Pirineus Orientals aposta per incorporar Andorra a l’Eurodistricte

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Març de 2009

Agència de notícies ANA

A. R.

Christian Bourquin, president del Consell General dels Pirineus Orientals, creu que creant un triangle de treball, en el marc de l’eurodistricte, entre el territori que ell presideix, Catalunya i Andorra, es podrien diagnosticar i aplicar moltes polítiques que són comunes als tres territoris.

Concretament, Bourquin s’ha referit a polítiques mediambientals i econòmiques, posant com a objectiu la creació de llocs de treball. El també membre del Parti Socialiste ha participat aquest dijous al matí en un ajornada de treball sobre polítiques de Medi Ambient organitzada pel Partit Socialdemòcrata.

El president del Consell General dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin, ha explicat aquest migdia, després de la sessió de treball sobre medi ambient organitzada pel Partit Socialdemòcrata, la necessitat de fer realitat ‘un triangle de treball entre la Generalitat de Catalunya, Andorra i els Pirineus Orientals’, un triangle que a la pràctica significaria la incorporació d’Andorra a l’Eurodistricte. Segons Bourquin els tres territoris comparteixen anhels, preocupacions i sensibilitats comunes que fan imprescindible crear aquestes dinàmiques de treball conjuntes. L’Eurodistricte, del qual Bourquin n’és un acèrrim defensor, és l’Espai Català Transfronterer del qual en formen part les comarques gironines de Catalunya i el Departament dels Pirineus Orientals, i forma part de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

El president del Consell General dels Pirineus Orientals i membre del Parti Socialiste ha posat com exemple la Fundació Ramon Llull -on hi ha representants de tots els territoris de cultura catalana-, o l’hospital Transfronterer de Puigcerdà, únic a tot Europa, que han estat possible gràcies a la col·laboració entre les institucions. Bourquin és de l’opinió que aquest en el treball diari l’eurodistricte ha de tenir com a prioritats treballar en el camp de l’economia i el medi ambient per crear llocs de treball. Sobre l’estatus d’Andorra, tenint en compte que és un estat i en canvi Catalunya i els Pirineus Orientals formen part d’altres estats, Christian Bourquin ha afirmat que això no és cap impediment ja que Andorra podria formar-ne part com estat associat a l’igual que ha fet amb la Comunitat de Treball dels Pirineus, la CTP.

El dirigent socialista no se n’ha estat de donar suport a la candidatura de l’Alternativa encapçalada per Jaume Bartumeu, i ha afirmat que està convençut que amb si el líder socialdemòcrata arriba a governar Andorra aquest tipus de col·laboració transfronterera entre aquests territoris es farà més ràpidament. No ha amagat l’excel·lent relació que segons ell tenen els Pirineus Orientals amb la Generalitat de Catalunya, abans amb Pasqual Maragall i ara amb José Montilla al capdavant.

En la sessió de treball del Partit Socialdemòcrata sobre Medi Ambient hi han pres part els responsables comunals de les dues parròquies on governa l’Alternativa: Andorra la Vella i Encamp.

pdf3.jpg