«Tallers de política», la nova aposta de Progressistes-SDP

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Febrer de 2021

Els Tallers de política són la nova iniciativa de Progressistes – SDP per «motivar a possibles candidats a presentar-se a les pròximes eleccions», segons va manifestar el secretari d’organització del partit, Josep Lluís Donsión.

El primer taller tindrà lloc el dissabte 27 de febrer per internet i està enfocat a conèixer les xarxes socials com a canals de relació política. Tot i que la idea inicial era obrir les sessions únicament a afiliats i simpatitzants, finalment també s’hi podran apuntar persones externes al partit,  siguin particulars, independents o afiliats d’altres partits que estiguin interessats.

El secretari d’organització de Progressistes-SDP va manifestar que els tallers començaran de forma telemàtica i que, depenent de com vagi evolucionant la pandèmia, es pretén acabar fent els darrers tallers de forma presencial per tal d’aconseguir una interacció entre els participants major.

La planificació realitzada per part del partit arriba fins al primer semestre de 2021 amb una totalitat de quatre formacions. A partir de l’experiència adquirida amb les mateixes es proposaran continguts nous i formes d’aprendre. L’objectiu és «arribar a la gent oferint oportunitats diferents de les que s’han donat fins al moment», com va afirmar Donsión.

Les temàtiques dels tallers són variades però totes tenen un fil conductor que és aportar el coneixement necessari als adscrits per fer front a les campanyes electorals. Concretament, els primers seminaris giraran al voltant de com comportar-se davant dels mitjans de comunicació, com moure’s per les xarxes, quines tasques i activitats es realitzen en campanya electoral, entre altres.

S’han escollit fer aquests tallers perquè hi ha una gran quantitat de població que desconeix la major part de les qüestions que envolten el període electoral i, d’aquesta manera, “es proporciona un coneixement i una seguretat per als possibles candidats de cara a uns comicis”, com va reconèixer el secretari d’organització.

La iniciativa es va decidir posar-la en marxa a finals de l’any passat després de tot un període d’estudi de les noves possibilitats que tenia el partit per oferir un servei de suport a la ciutadania. Des de l’executiva del partit van creure que aquesta era una bona manera de poder aportar a Andorra en uns moments difícils per a tots.

Les inscripcions als seminaris es poden realitzar a la mateixa pàgina web de Progressistes-SDP o en el seu número de telèfon. Si més no, aquesta idea facilita també una extensió del coneixement sobre Andorra, sobre com funciona el seu sistema electoral i sobre qüestions quotidianes, més enllà de com s’ha de comportar un candidat electoral en una campanya.