Bartumeu acusa Casadevall d’actuar sota el dictat de DA

Autor: LORENA GIMENEZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 7 d'Octubre de 2020

L’excap de Govern Jaume Bartumeu considera que el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, actua sota el dictat de Demòcrates. Així ho va afirmar ahir en roda de premsa el president de Progressistes-SDP, qui va manifestar que Casadevall “és un militant polític que en acabar les reunions del CSJ telefona als presidents del grup parlamentari de Demòcrates per informar i rebre instruccions per anar en línia amb l’executiu”.

I va destacar que el Consell Superior s’ha convertit en un òrgan bloquejat “perquè està vinculat a un poder polític sense dissimular. Ja ho vaig dir en la sessió plenària del Consell General en repetides ocasions durant la legislatura 2011-2015”.

En aquest sentit, Bartumeu va denunciar la “manca d’independència” de l’òrgan judicial al·legant que és una eina fonamental per mantenir la confiança dels ciutadans, i aquesta ha d’estar garantida pel principi de separació de poders.

“Les escenes de crispació que s’han viscut les darreres setmanes han traslladat la imatge que els responsables del CSJ van a la seva enmig de lluites intestines i sense cap esforç per resoldre els problemes”, va asse­nyalar. També va exposar que el desgavell a la seu de la Justícia s’ha anat agreujant amb el pas dels anys i “cap responsable del Consell Superior s’ha dignat a fer res per buscar una solució a la problemàtica”.

Així doncs, va remarcar que l’òrgan administratiu i el Govern “s’han dedicat a decorar i moblar la nova seu i intenten maquillar la situació, com amb la mesura de declarar hàbils el juliol i la primera quinzena d’agost, que, com es pot observar, no han servit per desencallar un col·lapse endèmic”.

El líder d’SDP també va carregar contra el cap de Govern, Xavier Espot, tot manifestant que “encara no ha reconegut la situació d’endarreriment de l’administració de Justícia”, i va afegir que “es miri com es miri una part de la responsabilitat d’aquest alentiment és de l’executiu”.

Per cloure, l’excap de Govern va posar en relleu que qui paga les conseqüències de l’alentiment en l’administració de Justícia són els ciutadans. “S’hauria de tenir més consideració amb la població que acudeix a la Batllia perquè té problemes i, almenys fins ara, creia en la justícia a Andorra”, va apuntar.