Bartumeu acusa Pintat de fer “una fugida endavant”

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Febrer de 2009

Diari d'Andorra

El cap de llista de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va mostrar-se molt crític en analitzar “des del punt de vista polític” la renúncia d’Albert Pintat a presentar-se a la reelecció.

“La situació en la qual deixa el seu partit i les institucions és llastimosa”, va afirmar, a l’hora que acusava el cap de Govern de “fer una fugida endavant per escapar-se” de confrontar “la nostra proposta i el seu magre balanç”. I va assegurar que la decisió del polític lauredià no afecta el PS, ja que “discutim sobre projectes polítics i ens és indiferent que el candidat del PLA es digui Pere o Pau”. Bartumeu va voler recordar que “en cap hemeroteca es trobarà que el plantejament polític de L’Alternativa anés en contra d’una persona en concret”, perquè nosaltres “confrontem opcions o propostes”, i va indicar que “estem tan a prop de guanyar les eleccions com fa una setmana”.

De la seva part, la ministra de la Presidència, Conxita Marsol, va defensar la decisió del cap de Govern. “Durant els dos mesos que queden [Pintat] parlarà amb França i Espanya perquè es vegi que la feina s’ha fet i estem disposats a signar els convenis de doble imposició amb intercanvi d’informació”, va remarcar. Marsol admet que “estem vivint una gran crisi, més difícil que la del tabac”. Amb tot, entén que el Govern treballa en la “bona línia” per sortir de la llista de paradisos fiscals. I el cap de Govern ha estat “l’instigador” d’aquest objectiu durant quatre anys, segons la ministra. Tanmateix, remarca que la situació “s’ha precipitat”. Però confia en un preacord signat abans de la cimera del 2 d’abril. “El cap de Govern s’esforça perquè el Copríncep digui al G-20 que Andorra està fent els deures”, va insistir.

De la seva banda, el cap de llista d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, assegura que “no hi ha cap canvi formal en les exigències de l’OCDE, com es pot comprovar visitant la web de l’organisme”. L’economista va reiterar que “el primer que cal fer és presentar la carta i si Pintat no va entendre el procés per fer el lliurament, estem disposats a ajudar-lo”.

pdf1