Roig aposta per anar més enllà en els avenços en matèria de reinserció

Autor: AGÈNCIES
Font: BONDIA
Publicat el: 27 de Març de 2019

Progressistes-SDP van visitar ahir el centre penitenciari de la Comella on el president del partit, Jaume Bartumeu, el cap de llista, Josep Roig, i el número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, van mantenir una trobada amb la direcció, una altra amb alguns dels interns i una tercera amb el col·lectiu de treballadors. Algunes de les qüestions més reclamades pels interns van ser al voltant de les polítiques de reinserció, on “cal avançar en els passos que ja s’han fet”, va dir Roig, així com en l’educació, que tot i que s’han fet grans avenços “en la qüestió formativa”, el cap de llista va declarar que encara s’ha d’anar “més enllà”.

Quant a l’àmbit formatiu, Roig va manifestar que “és evident” que s’han d’implementar noves mesures, perquè “com en totes les situacions complicades de les persones del país” l’educació és una bona sortida. Els interns van transmetre als progressistes que volen aprofitar el temps que estan privats de llibertat perquè són conscients que és una via necessària per a la posterior reinserció a la societat. És per aquest motiu que a l’hora d’explicar el programa electoral a aquestes persones, Roig es va centrar primordialment en la qüestió social. A més, una altra de les demandes va ser la relacionada amb els permisos que tenen els presos per gaudir de temps lliure i estar amb la família i que sovint se’ls posa molts impediments per gaudir d’aquest dret. Tot i això, “tenim una direcció sensible amb els interns”, va dir el cap de llista progressista, així com amb la seva situació i les seves condicions. És per aquest motiu que Progressistes-SDP advoca per implementar unes mesures que permetin “afrontar un futur amb tota la qualitat que requereix”.

Tanmateix, aquesta trobada també va ajudar per saber que els mandataris estan compromesos amb les condicions laborals dels treballadors, i que es mostren a favor de poder “conciliar millor la vida professional i laboral” que sovint és una tasca difícil. La contractació de més personal podria ajudar a solucionar aquest fet, però Roig va transmetre que també ells “són conscients dels recursos que té l’Administració”, encara que, tot i això, “un petit increment de personal sempre vindria bé”, va aclarir.

Pel que fa al personal, el va definir com “un col·lectiu molt compromès amb la feina que fan”, i va remarcar la importància que té la seva tasca, que sovint és desconeguda per al gruix de la ciutadania. Els neguits del personal van anar  dirigits en la direcció que “cal derogar” la Llei de la Funció Pública, i a més, “ens han transmès la seva preocupació pel sistema de jubilació”, que perceben com a “injust” des de la seva aprovació, el 2014, i que “van en contra d’uns drets que ells creien adquirits”.