Socialdemocràcia i Progrés va mostrar ahir el seu rebuig a l’externalització dels serveis d’atenció telefònica de la centraleta del Govern i va posar de manifest la seva preocupació davant la possibilitat que aquesta privatització pugui “obrir la porta a la privatització de més serveis”.
Així ho van manifestar ahir el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, i el membre de la comissió Política Nacional de la formació, David Pérez, que van insistir que “no avalem aquesta opció ja que entenem que els serveis públics els ha d’oferir sempre l’administració”.
En aquest sentit, Naudi i Pérez, que van advertir que l’externalització suposarà un increment important del cost del servei ja que es preveu un mínim de 1.600 euros mensuals i un màxim de 5.600 en funció del nombre de trucades, van insistir que l’adjudicació –feta a la societat Andorrana de Serveis d’Atenció al Client SA participada per Andorra Telecom i una empresa estrangera– “no s’entén” si no és “per donar un impuls” al niu d’empreses que la companyia de telecomunicacions té a la Massana que “potser no té tan bons resultats com es vol fer creure”.
Així mateix, Naudi, que ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes sobre aquesta externalització perquè el Govern respongui per escrit, va expressar la preocupació de la formació per la “confidencialitat” i la “gestió de les dades” que hi pugui haver. En aquest sentit, el parlamentari va recordar que les trucades s’enregistren i que algunes poden anar dirigides a ministres i tractar-se de converses confidencials.
Per això va considerar “perillós” que això ho pugui “gestionar una empresa externa, privada i forana”.
El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés va mostrar també la preocupació de la formació per la situació de les persones que s’ocupaven fins ara de l’atenció telefònica del Servei de Tràmits, alguna amb discapacitat funcional, i per la reubicació d’aquestes en altres tasques de l’administració.
“Compromís polític”
D’altra banda, i després d’haver-lo demanat en reiterades ocasions, Naudi va confirmar que l’executiu li va fer arribar divendres passat el document de “compromís polític” que es va lliurar a Brussel·les en relació amb el tabac.
En aquest sentit, el parlamentari d’SDP va “lamentar” que es confirmi el que la formació temia i ja havia denunciat com són “les condicions de subordinació a la UE”, que “van més enllà del que es podria esperar” i unes “clàusules de salvaguarda bastant fortes”. Naudi va criticar que al costat d’això no hi hagi cap contrapartida.