Jaume Bartumeu assegura que cal resituar Andorra en els circuits turístics internacionals

Autor:
Font:
Publicat el: 22 de Gener de 2009

Agència de notícies ANA

Èric Frigola

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha estat l’escenari d’una conferència sobre turisme organitzada pel Partit Socialista. Amb el títol ‘Consolidem el turisme’, la xerrada ha volgut constituir una reflexió pública sobre la situació del turisme i la necessitat de reactivar-lo en el nostre país.

El president del partit, Jaume Bartumeu, ha presentat l’acte que ha anat a càrrec del qui fou secretari general de Turisme a l’estat espanyol, Raimon Martínez-Fraile, i el qui és actualment membre de la comissió de Turisme al mateix país, Félix Larrosa. En la xerrada, Bartumeu ha aprofitat per afirmar que ‘s’ha de canviar el rumb per redreçar la situació d’Andorra, que és ‘delicada’. Segons el socialista, ara és un moment ‘decisiu’ per escollir opcions per ‘encarar el futur’ de la nostra societat i la nostra economia.

Bartumeu ha recordat que el turisme és un dels peus essencials de l’economia del Principat, però ha assegurat que els problemes que hi ha actualment no són només a causa de la crisi. Des que l’any 1991 es va presentar la marca ‘Andorra, país dels Pirineus’, per una banda, hi ha hagut un ‘estancament de les propostes’ i, per l’altra, s’ha trobat a faltar una política ‘clara’ per ‘resituar’ en els circuits internacionals. De fet, cada cop s’han destinat menys diners a la promoció exterior. L’any 1992 es va destinar 4.258.105 euros al turisme, el 1997 se’n van destinar 5.350.000 i el 2007, se n’hi van dedicar 8.708.400. Tot i que la xifra ha augmentat, aquestes quantitats representaven el 3,6% del pressupost el 1992, un 3,2% el 1997, i un 2,2% el 2007. En concret, per a la promoció exterior, el 2007 es va invertir un 1,4% del pressupost total del Govern, mentre que el 1992, se n’hi va destinar el 2,5%.

pdf3.jpg