Els taxistes es plantegen mobilitzar-se en contra de l’intrusisme

Autor:
Font:
Publicat el: 23 de Desembre de 2008

Diari d'Andorra

G.P. 

Una delegació de l’Associació de Taxistes (ATA) va entrevistar-se ahir amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, a qui van fer arribar diferents queixes sobre la situació del sector.

El president de l’entitat, Julio Gil, va fer especial èmfasi en l’intrusisme que han detectat per part de vehicles espanyols que, segons va denunciar, estan realitzant serveis dintre del país amb l’autorització del Govern. Davant d’això, el dirigent de l’ATA va advertir que “potser ens haurem de plantejar mobilitzacions perquè no ens podem quedar esperant mentre veiem com ells treballen sent de fora”.

Gil va assegurar que els perjudicis econòmics que aquesta pràctica els està ocasionant són “incalculables” i es va mostrar molt crític amb la resposta poc adequada, al seu entendre, que han tingut des del Govern. “Tenim converses amb l’administració des de fa un any i han passat totalment de nosaltres. És més, han donat autoritzacions a quatre o cinc vehicles més”, va afirmar el president de l’ATA, que considera especialment preocupant aquesta situació “en un moment de crisi, amb els busos gratuïts o subvencionats que hi ha”. Gil va avisar que “hi ha taxistes que ho estan passant molt malament”.

Durant la trobada amb el cap de llista de L’Alternativa a les generals, el president de l’ATA també va recordar dues reivindicacions més del gremi: l’elaboració d’una llei del transport i la construcció d’una estació d’autobusos pública. Per a Gil, la situació actual “no és lògica i no pot ser que tothom faci el que vulgui”. Segons el representant dels taxistes, Bartumeu es va comprometre que, en cas de guanyar les eleccions, impulsaria la legislació i la infraestructura.

pdf1