Socialdemocràcia i Progrés ha reclamat al Govern que torni a la via del diàleg en la reforma de la funció pública i que tingui en compte els acords que el govern socialdemòcrata de l’any 2010 va assolir amb els sindicats i els grups parlamentaris sobre aquesta qüestió, ja que consideren que encara són vigents.
En aquell moment, es volia impulsar la carrera professional, un sistema de mobilitat que garantís la igualtat, que els complements retributius tinguessin en compte aspectes qualitatius i no només l’antiguitat, “dignificar” la comissió consultiva, regular els drets sindicals, que el règim d’incompatibilitats previngués males pràctiques, introduir mesures de conciliació familiar en els horaris, o les figures de funcionari interí i de personal de relació laboral, entre d’altres.
El president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, han reconegut que, tenint en compte que el projecte llei ja està a tràmit parlamentari, hi ha poc marge de maniobra per recollir aquestes propostes.
A més, han avançat que no presentaran esmenes perquè “el que no farem és sacrificar el temps del conseller Víctor Naudi per intentar introduir tot aquest document via esmenes a una llei que de concepció ens sembla equivocada”, ha assegurat Bartumeu.
Així, l’objectiu de posar sobre la taula els 33 acords del 2010 és “demostrar que hi ha un projecte clar alternatiu”.
De la seva banda, Roig ha reconegut “algun punt particular de coincidència” entre els acords del 2010 i alguns dels aspectes que recull la nova llei, i ha remarcat que amb el que no estan d’acord és amb els principis que han de regir el canvi, com és el consens amb els sindicats i amb els grups parlamentaris.
De fet, Bartumeu considera que la llei de la funció pública és “un nou exemple del tic autoritari de DA”, i ha lamentat que el que es busqui “és dissimular el que realment hi ha en joc en aquesta qüestió”.
“S’ha posat en marxa una política de desmanegament de la funció pública”, ha afirmat.