Jaume Bartumeu assisteix al Consell del Partit dels Socialistes Europeus, a Madrid

Autor:
Font:
Publicat el: 2 de Desembre de 2008

El candidat del PS, Jaume BARTUMEU i la presidenta del partit Mariona GONZÁLEZ, van participar els dies 1 i 2 de desembre a Madrid a la reunió del Consell del Partit dels Socialistes Europeus.

La reunió va aprovar el Manifest que tots els partits socialistes dels països membres de la Unió Europea defensaran en la campanya de les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el proper mes de juny del 2009.

Aquest manifest planteja una nova direcció per Europa sota el lema: Primer la gent.

El nou programa de la socialdemocràcia europea planteja cinc grans àmbits d’acció política:

1. Rellançar l’economia i prevenir noves crisis financeres.
2. La nova Europa social.
3. Transformar Europa com una gran força contra el canvi climàtic.
4. Desenvolupar una política europea de les migracions que sigui efectiva.
5. Fer que Europa tingui un paper per la pau, la seguretat i el desenvolupament

El Manifest referma així la plena actualitat del missatge socialdemòcrata: la defensa de l’interès general, la justícia i la solidaritat. Cal ajudar primer la gent. La gent que té dificultats per arribar a final de mes, la gent que necessita un bon ensenyament i una bona sanitat pública.

Durant aquests dos dies la delegació del PS va mantenir nombroses entrevistes i contactes bilaterals. Mariona GONZÁLEZ i Jaume BARTUMEU van parlar amb José SÒCRATES, primer ministre de Portugal amb el qual van parlar de la situació de la comunitat portuguesa a Andorra.

Jaume BARTUMEU també va parlar amb Martine AUBRY, nova líder dels socialistes francesos i, durant el migdia del dilluns, el candidat del PS es va entrevistar amb José BLANCO, vicesecretari general del PSOE i es van emplaçar per a una propera trobada.
D’altra banda van continuar els contactes amb els socialistes suïssos en l’àmbit de la problemàtica financera i dels paradisos fiscals. Jaume BARTUMEU va parlar amb Walter SHUTTER, membre del secretariat internacional del Partit Socialista Suís en la línia de col·laboració i intercanvi d’experiències que es fa refermar el passat mes d’octubre durant la participació del candidat del PS al darrer Congrés del Partit Socialista Suís.

Durant ambdós dies hi va haver també moltes converses en relació a la situació andorrana amb parlamentaris europeus espanyols, com són Carlos CARNERO, Miguel Ángel MARTÍNEZ i Javier MORENO, i francesos com Henri WEBER.

pdf3.jpg Recull de premsa