El PS intensifica els contactes amb els socialistes francesos

Autor:
Font:
Publicat el: 16 de Novembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

El Periòdic

Una delegació del Partit Socialdemòcrata (PS), formada pel president del Grup parlamentari i candidat dels socialdemòcrates a les pròximes eleccions generals, Jaume Bartumeu, i Pere Canals, està participant al 75è Congrés del Partit Socialista francès a Reims, potenciant i intensificant els contactes i trobades amb responsables socialistes francesos, segons s’explica un comunicat de premsa.

Així, els representants del PS són a Reims des de divendres on, conjuntament amb les delegacions internacionals que assisteixen al Congrés, els propis Bartumeu i Canals van tenir l’oportunitat de saludar François Hollande, primer secretari del Partit Socialista Francès (PSF). El líder de l’Alternativa va aprofitar la conversa per comentar la situació política andorrana i felicitar-lo pel discurs que havia fet aquella mateixa tarda en l’obertura del Congrés. Per una altra banda, Bartumeu també es va entrevistar amb Luís Ayala, secretari General de la Internacional Socialista, i durant el dia d’ahir, la delegació socialdemòcrata andorrana va parlar amb els presidents socialistes dels Consells Generals del Departament dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin, i del Departament de Hautes Puyrenées, la senadora Josette Durieux. En totes dues trobades, el president del Grup Socialdemòcrata va continuar treballant en l’articulació d’una política socialdemòcrata pel conjunt de la serralada pirinenca en matèria d’infraestructures viàries i de col.laboració, en l’àmbit turístic, per a la promoció de la marca Pirineus.

JORNADA DE CLAUSURA// Bartumeu i Canals romandran fins a la clausura del congrés dels socialistes d’avui i que ha de decidir qui serà el pròxim primer secretari del partit. Durant la jornada d’ahir, l’antiga candidata a l’elecció presidencial francesa, Ségolène Royal, en una jornada molt intensa, va reiterar la seva oferta per ser la primera secretària de la formació, tal com va avançar divendres. L’exaspirant a l’Elisi gaudeix de força popularitat entre les bases del Partit Socialista francès, però, en canvi, està distanciada de la direcció del partit. En aquest sentit, segons informa l’agència France Press, Royal va posar entre l’espasa i la paret els seus adversaris (Bertrand Delanoë, Martine Aubry i Benoit Hamon) quan va proposar sotmetre a l’elecció dels militants la decisió d’una aliança eventual amb el centre amb l’objectiu de vèncer la dreta en l’elecció presidencial del 2012, després de sumar tres derrotes consecutives.

pdf3.jpg