Bartumeu considera que el Principat «no pot» organitzar uns Jocs Olímpics perquè és «petit»

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Novembre de 2008

Diari Mes Andorra  

Redacció 

El president del Comitè Olímpic d’Andorra (COA), Jaume Martí, va rebre ahir a la tarda la visita del candidat a cap del Govern socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

Durant la trobada, celebrada a la seu del COA, que Bartumeu visitava per primera vegada, van tractar del món de l’esport en general, de les virtuts de l’esport com a instrument d’integració nacional i de la necessitat de preservar i enfortir el voluntariat en l’àmbit de les federacions i clubs esportius. Bartumeu va manifestar que aquestes persones requereixen més suport, en contra de «les polítiques de Govern que les fiscalitza». Un altre dels temes tractats va ser la «necessitat d’un estadi nacional», per mantenir el nivell de l’esport, tant a nivell nacional com internacional.

Un tema que va centrar la reunió va ser la proposta perquè Andorra organitzi uns Jocs Olímpics d’Hivern conjuntament amb Espanya. En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va manifestar, en sortir de la reunió, que «com a andorrà estaria molt content que el nostre país organitzés uns Jocs Olímpics». Amb la mateixa contundència, Bartumeu va afegir que Andorra no els pot organitzar perquè «el país és massa petit», i va recordar que la Carta Olímpica preveu que en cas que una ciutat escollida no pogués organitzar certs esdeveniments, es podria autoritzar l’organització en un país limítrof, però sempre com a «cas excepcional». Bartumeu va declarar que el cap de Govern, Albert Pintat, s’havia mostrat «imprudent» en aquest tema ja que «és important conèixer la normativa del Comitè Olímpic Internacional abans de generar falses expectatives als ciutadans».

pdf3.jpg