SDP i PS porten el ‘cas Alcobé’ a la sessió de control a l’executiu

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 2 de Novembre de 2016

L’incompliment de la Llei del Govern per part del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, reconegut per ell mateix en admetre públicament que durant un any i mig va simultaniejar el seu càrrec ministerial amb tasques professionals a Banca Privada d’Andorra, centrarà part de la sessió de control a l’executiu al Consell General prevista per al proper 10 de novembre.

I és que des de Socialdemocràcia i Progrés, el conseller general Víctor Naudi ha presentat una pregunta en què demana explicacions per aquest afer.

Així, Naudi, que en l’exposició de motius recorda que el ministre va posar a disposició del cap de Govern el seu càrrec i que aquest no va acceptar la renúncia, interpel·la directament Antoni Martí demanant-li “com pot explicar que es mantingui en el càrrec un ministre que ha reconegut haver violat la Llei del Govern exercint activitats professionals remunerades sent membre del Govern”.

També des del grup mixt, però en aquest cas el conseller general del Patit Socialdemòcrata Pere López, s’ha formulat una pregunta en relació a l’activitat remunerada que va exercir Alcobé per compte de Banca Privada d’Andorra quan ja era ministre. Concretament, López demana pel temps que va estar realitzant aquesta activitat, per les hores de treball que hi va dedicar i pel total de remuneracions que va percebre per aquesta activitat.

D’altra banda, Naudi ha presentat també una interpel·lació relativa al seguiment de les accions dutes a terme per l’executiu perquè les persones que fan una activitat per compte propi puguin cotitzar a la Caixa Andorrana de Seguretat Social en funció dels seus ingressos.